Licitația pentru reabilitarea Gării de Nord din Timișoara, suspiciuni de fraudă

Licitația pentru reabilitarea Gării de Nord din Timișoara, suspiciuni de fraudă

0
DISTRIBUIȚI

Scoaterea la licitație de către CFR a reabilitării clădirii Gării de Nord din Timișoara a coincis cu apariția informațiilor în spațiul public că deja lucrurile sunt clare și se știe ce se va întâmpla la finalul perioadei depunerii de oferte. Proiectul ”Reabilitare fațadă, reparații platforme, iluminat, acces intrări în clădirea de călători stația CF Timișoara Nord și reparații acces peron linia 1 + acces tunel pietonal (proiectare și execuție)”  a fost scos la licitație pentru 17.605.391,14 lei plus TVA.


Ofertele pot fi depuse până în 8 octombrie.

Conform unor surse din CFR, reabilitarea clădirii a fost negociată încă de la sfârșitul lunii iulie când s-a stabilit ca proiectul să fie câștigat de firma unui cântăreț de muzică populară din Caraș Severin, care are conexiuni puternice cu lumea interlopă din Timișoara, apărând inclusiv într-o înregistrare video alături de mai mulți șefi din MAI la un chef, urmând ca prima tranșă de bani, aproximativ 300.000 eurom să fie returnată organizatorilor licitației.

Contactat de PRESSALERR.ro, directorul regionalei CFR Timișoara, Ioan Simu, a negat orice fel de aranjament, susținând ”de ce am mai face licitație dacă ar fi așa? Nici gând. Suntem amândoi din Caraș Severin, ne cunoaștem de mult, dar nu am avut astfel de discuții. Se va moderniza doar clădirea Gării de Nord, restul, peroane, copertine și linii urmând să fie reabilitate în cadrul proiectului pe fonduri europene pentru culoarul patru european. Am decis să facem separat măcar clădirea pentru că se apropie 2021 și proiectul pentru coridor nu se mișcă. Într-adevăr o să fie ciudat să ieși din gara renovată pe aceleași peroane ca acum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.