OFICIAL Primăria Timișoara nu mai eliberează certificate de urbanism în baza PUG

OFICIAL Primăria Timișoara nu mai eliberează certificate de urbanism în baza PUG

0
DISTRIBUIȚI

Situație fără precedent în administrația timișoreană. Eliberarea certificatelor de urbanism în baza Planului Urbanistic General a fost suspendată, după ce Hotărârea de Consiliu Local prin care vechiul PUG era prelungit a fost atacată în instanță.

„Astfel, vă informăm că Municipiul Timișoara se află temporar în imposibilitatea de a emite certificate de urbanism pentru imobilele reglementate în baza prevederilor din Planul Urbanistic General”, se arată într-o notă de clarificare semnată de primarul Robu, de secretarul general, arhitectul șef și de șeful Serviciului Certificări și Autorizări.

Vă reamintim că noul PUG al Timișoarei nu a primit avizul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar soluția „de avarie” găsită de autorități a fost prelungirea vechiului Plan Urbanistic General.


Însă și acest lucru a fost făcut fără respectarea procedurilor, astfel că Instituţia Prefectului Timiş a fost nevoită să atace în contencios administrativ HCL-ul respectiv. Primăria Timișoara se așteaptă ca după soluționarea cauzei, eliberarea certificatelor de urbanism să fie reluată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.