Prefectura Timiș demolează scuzele lui Robu – prelungirea PUG-ului, făcută fără avizul...

Prefectura Timiș demolează scuzele lui Robu – prelungirea PUG-ului, făcută fără avizul prealabil al MDRAP

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a explicat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă motivele pentru care a atacat hotărârea de consiliu local privind prelungirea valabilității planului urbanistic general (PUG) al Timișoarei, acuzând faptul că municipalitatea nu a respectat procedurile. Comunicatul prefecturii demontează explicațiile primarului Timișoarei, Nicolae Robu, care a recunoscut situația fără precendent în care a ajuns municipalitatea.

”Instituţia Prefectului Timiş a fost nevoită să atace în contencios administrativ o hotărâre a Consiliului Local Timişoara, adoptată în 23 noiembrie 2018, referitoare la prelungirea valabilităţii Planului Urbanistic General al Timişoarei, după ce a fost sesizată în acest sens de către Inspectoratul Regional în Construcții Vest.


În urma verificărilor întreprinse de instituţia de control, în temeiul dispozițiilor art.29 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată cu modificările și completările ulterioare precum și art.46, alin.(18), respectiv art.65, alin.(2) din Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare, asupra HCL respective au fost găsite o serie de probeme de legalitate. (…) Prin Adresa nr. R4091/15.03.2019, Inspectoratul în Construcţii a solicitat Consiliului Județean Timiș, un punct de vedere asupra HCL. Ulterior,  CJ Timiş a transmis faptul că hotărârea în speță a fost emisă fără îndeplinirea condițiilor legale, respectiv fără avizul prealabil al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. De asemenea, Inspectoratul în Construcţii a solicitat emitentului actului administrativ în cauză, prin adresa nr.1751 din 07.03.2019, să comunice dacă a întreprins măsurile necesare pentru obținerea avizului MDRAP în scopul prelungirii PUG. Întrucât Consiliul Local al Municipiului Timișoara nu a făcut dovada respectării prevederilor legale incidente Hotărârii nr.619 din 23.11.2018 privind modificarea art.1 din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr.105/27.03.2012 – privind prelungirea valabilității Planului Urbanistic General al Municipiului Timișoara aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr.157/28.05.2002, cu modificările ulterioare, Instituţia Prefectului Județului Timiş a formulat acțiune în vederea anulării acesteia de către instanțele de contencios”, se arată în comunicat.

Prefectura Timiș a anunțat că ”având în vedere acceptarea plângerii, conform legislaţiei, Primăria Timişoara trebuia să oprească emiterea de documentaţii (certificate de urbanism, PUZ-uri sau autorizații de construire, n.a.) pe baza acestui Plan Urbanistic General, până la rezolvarea situaţiei, începând cu data de la care a fost acceptată plângerea, pe datade 24.07.2019”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.