Robu, reacție nervoasă în scandalul angajării ”pilelor” lumii interlope: ”Curtea de Conturi...

Robu, reacție nervoasă în scandalul angajării ”pilelor” lumii interlope: ”Curtea de Conturi nu e Dumnezeu”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a reacționat dur după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în ultimul raport al Curții de Conturi se arată că numirea ca director interimar la Serviciul creșe a Patriciei Chelbu, apropiată de interlopul Lucian Boncu, a fost una ilegală. Într-o intervenție la Antena 3, primarul Timișoarei a atacat site-ul și pe auditorii care au făcut controlul.

”Curtea de Conturi nu e Dumnezeu. Am câștigat procese contra Curții de Conturi, sunt contestații câștigate. Am fost calomniat ani de zile de o presă de trei lulele, totul este clasat că nu avea niciun temei. O persoană, nu mă interesează ce medii frecventează, a fost angajată, fără nicio problemă, cu procedurile legale. Fiind vacant postul, nu de director de creșă, ci de director al serviciului creșe, un post contractual nu de funcționar public, nu am avut pe cine să pun interimar și ea a acceptat, a fost numită interimar.


Curtea de Conturi invocă niște condiții pentru ocupare postului de director de creșă, dar această persoană a fost director de aparat administrativ, serviciul creșă, unde nu e nicio condiție din cele invocate de Curtea de Conturi. Dar și dacă ar fi o greșeală, ce vină am eu dacă a greșit Serviciul Resurse Umane cu neîndeplinirea unei condiții. Eu fac treabă în orașul ăsta”, a susținut, agitat, Robu.

În realitate, Primăria Timișoara a pierdut contestațiile făcute la ultimele decizii ale Curții de Conturi, din ultimii ani, în care au fost sesizate o serie de ilegalități. Primarul Timișoarei a anunțat că va contesta și la Curtea de Conturi și în instanță, dacă este cazul, acest ultim raport.

Ulterior, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, Nicolae Robu a afirmat, referindu-se la Patricia Chelbu – ”nu știu cine este. Am cunoscut-o pe doamna Chelbu în contextul în care i-am dat un amndat limitat, interimar, să conducă serviciul creșe, nu o creșă. Nu știu cine mi-a propus-o. În niciun caz consilierul (Ioan Nasleu, n.a.). De la creșe, de la resurse umane pentru că eu nu cunosc persoanele. Înțelegeți?”.

Nicolae Robu a avut o explicație și pentru schimbarea peste noapte a  condițiilor de concurs care i-au permis iubitei interlopului Lucian Boncu, un apropiat al lui Ioan Nasleu, omul de încredere al primarului Timișoarei, să participe și să câștige un post tot la Serviciul creșe. ”Nu a venit nimeni la concurs și atunci se schimbă condițiile. Dacă vezi că nu vine nimeni, până la urmă ceri studii superioare. Asta se întâmplă frecvent în instituțiile publice, unde, deși sunt salarii bune acum, nu este înghesuială. Pentru că este extrem de greu să lucrezi aici, într-un stres continuu, cu răspundere uriașă. Iată, că nu e înghesuială. Câteodată iei cu orice studii în ideea că se perfecționează la locul de muncă”. a afirmat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.