Se pregătește o nouă ediție a Festivalului Minorităților Etnice în centrul Timișoarei

Se pregătește o nouă ediție a Festivalului Minorităților Etnice în centrul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI
<


p>festivalul minoritatilor

La Timișoara se pregătește o nouă ediție a Festivalului Minorităților Etnice. Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, ediția cu numărul VI a evenimentului care reunește artiști ce reprezintă etniile din oraș va avea loc în data de 22 septembrie în Piața Victoriei.

Festivalul debutează la ora 16.30 cu o paradă a artiştilor prezenţi, care va străbate Piaţa Victoriei din Timişoara, cu plecare de pe strada Maraşeşti. Parada are drept punct final scena din fața Operei timişorene, unde la ora 17.00 va avea loc deschiderea oficială, urmată de degustarea produselor gastronomice şi de programul artistic.

„Ca urmare a sprijinului Consulatului General al Republicii Serbia la Timişoara, în acest an va participa ansamblul «Vuk Karadzic» din Loznica (Serbia), iar comunitatea italiană din Timişoara s-a implicat în aducerea celor 17 sbandieratori di Carpineto Romano din Italia, care vor oferi un spectacol impresionant prin mânuirea steagurilor”, a informat Primăria Timișoara.

De asemenea, au mai confirmat participarea la Festivalul Minorităţilor Etnice din Timişoara: Gramosteanj şi Kosta Mina (Macedonia), Ansamblul de dansuri ucrainene „Kazaciok’’ din Bucovina, Fanfara „Banater Musikanten“ si ansamblul „Banater Rosmarein” din Timişoara, ansamblul „Bokreta” si trupa „8 Light Minutes”, Ansamblul „Slavjak” si Nadia Sehabi, Ansamblul „Mladost”, Ansamblul „Fijalocka” din Butin, Corul „Shalom”, Ansamblul „Chevereșana”, Facultatea de Muzică şi Timişoara Big Band.

Seara minorităţilor din Timişoara va fi încheiată de „Mahala Rai Banda”, o trupă ce îmbină muzica ţigănească învăţată în cadrul comunităţilor tradiţionale din Clejani şi Zece Prăjini cu stiluri moderne, impunând un stil muzical propriu, ce le-a adus ascensiunea pe piaţă muzicală internaţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.