Timișoara, virtual, un oraş sportiv

Timișoara, virtual, un oraş sportiv

0
DISTRIBUIȚI

Să fii suporter pe Bega în 2019 e o adevărată corvoadă. Încheiată cu un festival sportiv, de bun gust – marca Timişoara 2021, vara aceasta a coborât şi mai mult aşteptările. La evenimentul amintit am văzut stemele celor mai reprezentative cluburi din oraş, proiectate pe una dintre faţadele ciuruite din „Libertăţii”. Un colaj modern, atractiv pentru cei care au trecut prin piaţă. Prezenţi probabil în număr mai mare decât adună acasă/pe meci toate formaţiile amintite. Din păcate dincolo de cele mai frumoase amintiri, chiar trofee recente în cazul unora, realitatea e foarte tristă. Singura echipă cu trofeu „la zi” la seniori, totodată unica noastră participantă în eurocupe sezonul acesta, a fost mai degrabă sabotată în pregătiri.


Exilată într-o sală sufocantă, în timp ce în bătrâna „Olimpia” revopsirea anuală a parchetului a durat mai mult ca niciodată, handbaliştii alb-violeţi au avut un start de campionat ratat. Baschetul masculin a gâfâit serios pentru supravieţuire, în timp ce „sarazinii” au rămas o forţă pe plan intern mai mult prin decăderea generală a rugby-ului în ţara noastră.

Mai departe, în B, avem două echipe care nici dacă s-ar uni, (cum a fluierat lugojeanul Dobra în Catedrală), nu s-ar bate la primele 4-5 locuri. Da, şi mai există insolventa din C, care se chinuie şi acolo. După ultimul picaj, edilul-şef a subliniat că el nu va mai face „milogeală” pentru CMPDTP. Culmea, trupa fără perspective încă se bucură de sponsorizarea celui mai nou „oraş din oraş”. Desigur efortul meci de meci al galeriei Politehnicii e excepţional, la fel precum implicarea lui Mitică Mihu la „Ripi”, dar evident că e prea puţin. În România eşti obligat practic prin legi să priveşti către stat. Iar în 2019, pe lângă planul viitoarei săli …din Giroc, „lăcuiri” de parchet, se aşteaptă creşterea unui gazon în Ronaţ, unde tot puţinii fani au reparat tribuna. Mai mult, în lupta politică pentru locaţia sălii s-a demarat distrugerea unei baze sportive cum rar întâlneşti în regiune. Şi toate astea cu conducători „mari iubitori de sport!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.