Victorie pentru Primăria Timișoara. Demersul Prefecturii de anulare a Hotărârii de Consiliu...

Victorie pentru Primăria Timișoara. Demersul Prefecturii de anulare a Hotărârii de Consiliu Local prin care s-a prelungit vechiul PUG, respins de instanță

0
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Primăria Timișoara a reușit să obțină o victorie în fața Prefecturii Timiș, care a atacat în instanță prelungirea vechiului PUG, la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru că nu exista avizul Ministerului Dezvoltării Regionale.

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că instanța a respins demersul Prefecturii Timiș.

„Astăzi am aflat pronunțarea Curții de Apel, cred că la Curtea de Apel s-a judecat litigiul dintre noi și Prefectură, care este provocat tot de Inspectoratul de Stat în Construcții, nu de Prefectură, Prefectura nu a avut ce face, ca să fie clar. Eu nu vreau să duc un război cu Prefectura, cred că noi aici suntem într-o interrelaționare administrativă, și nu politică. (…) Ei, s-a respins demersul Prefecturii de anulare a Hotărârii de Consiliu Local prin care s-a prelungit valabilitatea PUG-ului și sper ca lucrurile să rămână până în final așa și să reintrăm în normalitate. A fost o neînțelegere la acea vreme vizavi de avizul de la MDRAP. Știți bine că primăria a obținut acest aviz, dar, din păcate, el nu a fost solicitat mai devreme, pentru că dacă ar fi fost solicitat mai devreme, sunt convins că îl obțineam în timp util și nu se mai ajungea la această problemă”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei le-a reproșat celor de la Inspectoratul de Stat în Construcții faptul că au stat la pândă, în loc că atenționeze municipalitatea cu privire la faptul că lipsește acest aviz.


Asta deși ISC a arătat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că încă din anul 2016 ar fi atras atenția asupra acestei obligativității.

„Eu nu reproșez faptul că s-a făcut o atenționare că ne trebuia avizul de la MDRAP, ci faptul că se stă la pândă și se iau măsuri care încurcă bunul mers al lucrurilor din oraș. Dacă acești funcționari ar fi fost de bună credință, atunci trebuia să dea un telefon, de exemplu, să spună vedeți că aveți nevoie de un aviz de la MDRAP. Dacă îl obțineți în 48 de ore, în 24 de ore, nu e nicio problemă, noi putem aștepta atât, dar dacă nu, să știți că noi ne facem datoria și cerem să vi se suspende prelungirea PUG-ului. Nu, ei au stat la pândă, exact după modelul pe care-l știm prea bine, al polițiștilor de pe vremuri, care stăteau în tufe să te prindă că ai depășit viteza sau ai făcut altceva. Asta este mentalitatea acestor indivizi. Nu știu dacă cineva le comandă să facă astfel sau ei au un exces de zel pentru a se afirma. S-or fi afirmând ei în ochii unora, dar sunt convins că dincolo de comunicatele pe care le dau, se descalifică în ochii timișorenilor cei mulți, care cred că pretind o altfel de conduită de la slujbașii publici”, a mai afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.