Filme maghiare la o nouă ediție a evenimentului Filmtettfeszt

Filme maghiare la o nouă ediție a evenimentului Filmtettfeszt

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul „Filmtettfeszt“ va ajunge din nou la Arad, spre bucuria publicului care vrea să se conecteze cu cele mai importante producții cinematografice din Ungaria. Cea de-a 19-a ediție Filmtettfeszt în România aduce pe marele ecran unele dintre cele mai importante producții cinematografice realizate în Ungaria în ultimii ani, iar Aradul nu lipsește nici de data aceasta de pe hartă.

Între 11-12 octombrie, de la ora 18:30, la Sala Astra de la Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, va avea loc cea de-a 5-a ediție locală Filmtettfeszt – Zilele Filmului Maghiar. Timp de două zile cinefilii arădeni și nu numai au ocazia să vizioneze lungmetraje și scurtmetraje ungurești premiate, în una din puținele ocazii de a le vedea în România.

„Deschidem festivalul vineri, 11 octombrie, de la ora 18:30, cu patru scurtmetraje ungurești, printre care și Work In Progress, cel mai recent film de scurtmetraj realizat de regizoarea arădeană Cristina Groșan.


De la ora 20, publicul interesat va avea ocazia să vizioneze animația cu accente de thriller Ruben Brandt, Colecționar, debutul în lungmetraj al regizorului Milorad Krsti“, spun organizatorii.

Coloana sonoră a acestui film a fost compusă de timișoreanul Cari Tibor și a avut parte de aprecieri internaționale. Într-un articol amplu dedicat filmului, apărut în celebrul cotidian american Los Angeles Times, se spune că Ruben Brandt Collector „este o peliculă care crește datorită coloanei sonore realizate de Cari Tibor“. Filmul maghiar a fost inclus în lista celor 25 de pelicule care au fost înscrise pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar.

Festival continuă și a doua zi, de la ora 18.30, cu un al doilea calup de scurtmetraje ungurești, urmate de proiecția celui mai recent film al lui György Pálfi. Glasul Domnului, dramă cu influențe SF, care urmărește călătoria lui Péter în America în căutarea tatălui dispărut și reuniunea surprinzătoare a acestora. Filmele vor avea subtitrare în limba română, iar intrarea este liberă la toate proiecţiile.

Evenimentul este organizat de Asociația Filmtett & Asociația CitiZenit în colaborare cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.