Primăria Timișoara, în război cu Elba pentru terenul pe care nu mai...

Primăria Timișoara, în război cu Elba pentru terenul pe care nu mai pot întoarce tramvaiele. Autoritățile pregătesc o plângere penală

1
DISTRIBUIȚI

 

Continuă conflictul dintre Primăria Timișoara și societatea comercială Elba. Vă reamintim că, ieri, a fost reluată circulației peste podul Dragalina, însă tramvaiele în continuare nu pot ajunge la Gara de Nord. Asta pentru că Elba nu vrea să permită accesul garniturilor în bucla unde ar trebui să întoarcă, pentru că se află pe terenul privat al firmei.

Astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, Nicolae Robu a venit cu mai multe detalii cu privire la această situație fără precedent. „Este o atitudine incalificabilă a unei societăți comerciale timișorene și cu vechi rădăcini în Timișoara. Dar societatea este una și oamenii care o deservesc reprezintă alt subiect. Sunt extrem de amărât că avem de a face și cu astfel de oameni. (…) Nu putem merge cu toate liniile care ajung la gară pentru că Elba a îngrădit proprietatea pe care o pretinde a fi deținută și nu ne permite accesul la proprietatea noastră”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a explicat că, în această dimineață, s-a întâlnit pentru a doua oară cu reprezentanții Elba, în încercarea de a găsi o soluție, însă în zadar. Asta în condițiile în care avocata companiei a venit cu mai multe solicitări, chiar dacă Primăria Timișoara va retrage plângerea făcută împotriva Elba tot din cauza acestui teren.

„Ne-am întâlnit astăzi, la ora 08.00, o delegație a Primăriei Timișoara cu o delegație a societății comerciale Elba. Directorul Bogdan Cocian mi-a spus că ei doresc în primul rând ca noi să ne angajăm să retragem plângerea formulată în instanță. Noi am dat în judecată societatea tocmai pentru această bucată de teren pe care avem linia de cale ferată. Am răspuns că suntem dispuși să retragem plângerea dacă se termină confruntarea dintre noi. După care dânsul a spus să discutăm cu doamna avocat care reprezintă societatea comercială. Am fost uluit când dânsa a spus foarte ferm că avem la dispoziție una din trei posibilități.


Să retragem plângerea și apoi să facem expropriere și să plătim valoarea terenului expropriat, să plătim chirie pentru că trec liniile de tramvai pe terenul privat sau să cumpărăm terenul pe care trec liniile de tramvai. Eu recunosc că la așa ceva m-am enervat, m-am ridicat și am spus că nu avem ce discuta, nu retragem nicio plângere în instanță și vom vedea ce stabilește instanța de judecată”, a afirmat Nicolae Robu.

Totodată, edilul-șef a precizat că le-a cerut angajaților din Primăria Timișoara să solicite o ordonanță președințială prin care municipalității să i se permită să folosească terenul până se va pronunța o sentință definitivă.

De asemenea, primarul Robu le-a cerut angajaților instituției să facă mai multe „săpături” cu privire la modul în care Elba a ajuns în posesia acelui teren pe care întorc tramvaiele, aflat vizavi de Gara de Nord.

„Elba a fost privatizată prin metoda melcul, iar la privatizare s-au primit clădirile și dotarea, toate bunurile societății din acel moment, iar terenul a fost dat prin hotărâre de guvern. Am schița după documentația de atunci, în care veți putea vedea că această parcelă nu e trecută ca fiind transferată către Elba și nicio altă parcelă, care reprezintă o porțiune din acea stradă, care a fost cândva drum public, se numea str. Colintineanu. A fost drum public și eu nu știu cum la un moment s-a ajuns la închiderea ei, ca apoi fiind folosită ca drum de interior de către societatea comercială Elba. În documentația de suport pentru acea hotărâre de guvern nu este prevăzut să se dea și strada către societatea deja privată Elba. Noi considerăm că au făcut un abuz însușindu-și și aceste parcele, iar pe una dintre ele trece linia de tramvai. Vom vedea cine e responsabil de ceea ce s-a întâmplat, mă gândesc că se poate face o anchetă”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a ținut și să precizeze faptul că nu se i pare normal ca municipalitatea să plătească societății Elba pentru terenul care are o suprafață de 70 mp pe care întorc tramvaiele, mai ales în condițiile în care compania beneficiază în Parcul Industrial Freidorf de o suprafață de 80.000 mp pentru care plătește în fiecare an 58.000 de lei.

„Această societate a fost ajutată legal de către Primăria Timișoara prin faptul că i s-a pus la dispoziție o suprafață de 80.000 mp în Parcul Industrial Freidorf, iar această societate vrea acum de la municipalitatea atât de generoasă cu ea bani pentru că este o buclă de tramvai care trece pe terenul lor. Așa ceva nu am mai văzut. Nu ar fi normal să nu existe aceste discuții, să așteptăm verdicul instanței, dar în acest timp să poată fi folosit tramvaiul până la gară?”, a detaliat Nicolae Robu.

Întrebat dacă reprezentanții Primăriei Timișoara iau în calcul să facă o plângere penală împotriva Elba, Nicolae Robu a precizat că le-a solicitat angajaților să o pregătească. „Noi considerăm că ei ar fi obligați de fapt să ne permită accesul pe acel teren, de aceea am mers în instanță”, a mai precizat edilul-șef.

1 COMENTARIU

  1. Ahahaha. Dacă era mizeria de acvariu instant se activa maimuța să își ia parandărat cât trebuie. Dacă era ceva prieten de partid se rezolva instant. Dacă ieșea de un mercedes se făcea cumva să îi fie lui bine. Hai cu DNA, băgați unde trebuie securistul ăsta ordinar, bine face Elba că nu cedează și are coloană în fața nesimțirii, tupeului și insultelor. Rad cu lacrimi când văd cum reacționează ordinarul că nu apucat el să taie panglica și să se mai dea odată în stambă. Poate avem noroc și face naibii avc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.