Orban a anunțat prioritățile noului Guvern, după ce a fost desemnat premier...

Orban a anunțat prioritățile noului Guvern, după ce a fost desemnat premier de Iohannis

0
DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban a anunțat, marți, de la Cotroceni, că printre prioritățile noului Guvern vor fi refacerea echilibrelor macroeconomice, restructurarea aparatului guvernamental, respectarea statului de drept și asigurarea unei reale a independenței justiției șii consolidarea parcursului european.

„Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL și garantez că voi pune toată experiența, toate cunoștințele, toată energia în slujba interesului public. Asumarea răspunderii într-un moment în care țara are nevoie de o guvernare competentă și stabilă este ceea ce ne definește. Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi și ceea ce așteaptă de la un guvern normal și anume cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public”, a afirmat Ludovic Orban, marți, la Palatul Cotroceni, după ce Klaus Iohannis l-a anunțat ca premier desemnat.

„Principalele priorități ale Guvernului sunt: refacerea echilibrelor macroeconomice și corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri și mediul privat.


Restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenței și profesionalismului și de asemenea digitalizarea administrației publice. Consolidarea parcursului european al României în conformitate cu pactul pe care l-a semnat PNL la inițiativa președintelui României. De asemenea, respectarea statului de drept, asigurarea unei independențe reale a justiției. Readucerea instituțiilor în slujba cetățeanului și nu a politrucilor care sunt puși temporar să conducă”, a compeletat Orban.

Liderul PNL a adăugat că are încredere că toți ce care au sprijinit moțiunea de cenzură vor fi deschiși negocierilor pentru susținerea noului Guvern de tranziție.

„Am încredere în toți partenerii care au ajutat la punerea punct a guvernării PSD și sunt convins că vom găsi deschidere în toate discuțiile pe care le vom purta ulterior, pentru că orice zi înseamnă menținerea Guvernului PSD care nu mai are nicio legitimitate și pe car eniciun român nu mai vrea să îl vadă exercitându-și puterea”, a conchis Ludovic Orban.

La finalul discursului liderului PNL, Klaus Iohannis i-a urat acestuia „mult succes, inspirație în formarea guvernlui și negocierea votului pentru investitură”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație susținută marți la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat este liderul PNL Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.