Prima ediție locală din cadrul evenimentului Luna Istoriei LGBTQ, la Timişoara

Prima ediție locală din cadrul evenimentului Luna Istoriei LGBTQ, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Identity. Education, organizaţie neguvernamentală care se ocupă cu promovarea şi apărarea drepturilor omului, lansează o serie de evenimente culturale şi artistice cu ocazia primei ediţii locale a Lunii Istoriei LGBTQ/LGBTQ History Month, în perioada 22 – 25 octombrie.

Octombrie a fost desemnată Luna Istoriei LGBTQ în România, şi ca răspuns la eşecul referendumului organizat în 2018. Identity.Education deschide seria evenimentelor pe 22 octombrie, la ora 19 la FITT cu piesa de teatru “Rândul 3, aproape de margine”, a trupei Reactor de Creaţie si Experiement din Cluj; spectacolul imaginează o serie de povești personale ale membrilor comunității gay din România, pe parcursul a o sută de ani.


În 24 octombrie Timişoara Tour Guide îi aşteaptă pe curioşi la Turul Istoric Queer, un tur istoric al oraşului plin de poveşti despre persoane gay din istoria Timişoarei şi locuri de întâlnire. Săptămâna se încheie cu o expoziţie care reflectă trecutul zbuciumat al comunităţii gay în Romania, urmată de o discuţie cu Florin Buhuceanu şi Dominic Brezianu despre trecutul comunităţii LGBTQ în România, pe 25 octombrie la Ambasada.

Identity.Education este partener Timișoara 2021 în dezvoltarea proiectelor pentru traseul „Perspective Fluide – Depăşirea vechilor mentalităţi prin puterea culturii”.

Luna Istoriei LGBT la Timişoara este un proiect realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Ambasadei Canadei, Asociaţei Accept şi Asociaţiei MozaiQ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.