SCM Politehnica a renăscut din propria cenuşă şi a învins-o pe Olympiakos...

SCM Politehnica a renăscut din propria cenuşă şi a învins-o pe Olympiakos în prima manşă. Entuziasm după mult timp în „Olimpia” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

SCM Politehnica a trăit periculos în prima manşă din turul II preliminar al Cupei EHF. Handbaliştii alb-violeţi au fost conduşi la cinci goluri diferenţă de elenii de la Olympiakos Pireu. În ciuda absenţelor trupa lui Pero Milosevic a reuşit pe final să arată că merită să fie cu banii la zi şi s-a impus cu 31-29, spre bucuria unui public mai cald ca de obicei.

Timişorenii conduceau cu două goluri după primul sfert de oră, dar grecii s-au dovedit o nucă tare şi au întors rezultatul până la pauză. 15-14 pentru „Oly” a fost scorul la pauză. La reluare publicul mai numeros ca în ultimul timp, dar care nu a umplut nici azi vechea şi inospitalieră sală, (dotată în schimb cu o nouă tabelă pentru reclame,) şi-a menţinut susţinerea pentru alb-violeţi. Răbdarea le-a fost răsplătită până la final deşi grecii s-au distanţat şi la cinci goluri diferenţă în două rânduri (min. 41: 17-22, respectiv min. 51: 22-27).

Probabil că şi alb-roşii lui Olympiakos s-au crezut învingători după ultima desprindere şi totuşi Fenici şi compania a reuşit 8-9 minute fantastice. În minutul 54 era deja 25-27 după reuşita lui Marjanovic, golgheterul meciului. Irimescu a egalat la 29-29 în minutul 58, în timp ce grecii nu mai reuşeau să-l învingă pe Babasafari. După o nouă eroare scorul a fost stabilit de Marjanovic de la 7 metri iar deşi diferenţa de pe tabelă nu e mare, moralul poliştilor pare să se fi schimbat.

Sâmbăta viitoare, lupta se mută în Grecia, de la ora 19.00, când e programat returul pentru accederea în turul III al competiţiei.

SCM Politehnica (marcatori): V. Milosevic 5 goluri, Marjanovic 10, Şomlea 1, Irimescu 6, Cîmpan 2, Fenici 3, Baican 4

Olympiakos (marcatori): Tziras 9, Toniazzo 3, Mallios 2, Sanikis 1, Tinkir 1, Liapis 1, Arapakopoulos 7, Tsilis 4, Karvatski 1

Pero Milosevic, mulţumit pe fondul absenţelor

„A fost un meci de mare luptă.


Nu am avut jucători să jucăm 6-0. Ne-au lipsit Păiuş, Sadoveac, Dragas, Pribanic, patru jucători sau trei de primuş şase. Nu e uşor. Ştiam că Olympiakos are o echipă bună, jucători buni, individualităţi. S-a jucat într-o atmosferă mare, mulţumim publicului că ne-a ajutat în aceste ultime minute. Defensiva noastră a câştigat, am avut atâtea absenţe… A fost o apărare bună în final şi parade bune ale portarilor. Pe final am recuperat şi am câştigat. Mulţumim echipei Olympiakos pentru că a fost corectă, s-a jucat dur, dar în final au fost fairplay”, a declarat la final Pero Milosevic, tehnicianul lui SCM Poli.

„Am făcut un joc bun, uneori a fost rău, dar la final am câştigat. Am crezut până la final şi suntem mulţumiţi că am câştigat primul joc. Cu siguranţă vom merge la Olympiakos să câştigăm… Trebuie să pregătim meciul următor pentru că avem multe accidentări. Dar am crezut şi mă bucur că am reuşit”, a spus şi Mofsen Babasafari.

„Felicitări echipei din Timişoara, nu suntem satisfăcuţi pentru că de-a lungul întregii partide, nu doar în ultimele zece minute, nu am jucat nimic în defensivă. Chiar şi când am avut patru-cinci goluri avantaj. Am luat 31 de goluri şi în condiţiile în care Timişoarei îi lipseşte doi jucători, e prea mult. Nu meritam să câştigăm. A fost o problemă să revenim după acest scor. Vedem ce se va întâmpla în următorul joc”, au fost concluziile lui Charalambos Prodromidis, antrenorul lui Olympiakos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.