Un rugbist de la Timişoara Saracens, suspendat pentru insulte rasiste. Bănăţenii îşi...

Un rugbist de la Timişoara Saracens, suspendat pentru insulte rasiste. Bănăţenii îşi acuză rivalii că mint şi fac apel la decizie

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens l-a pierdut pe Vasile Rus pentru opt săptămâni. Atât ar trebui să stea pe margine experimentatul jucător al bănăţenilor după decizia Comisiei de Disciplină în urma incidentelor de la ultimul derby cu Ştiinţa Baia Mare. Rus a fost acuzat că l-a provocat pe „zimbrul” Taniela Marunawasawasa prin insulte rasiste, fapt care ar fi dus la reacţia violentă a acestuia în derby.

Jucătorul originar din Fiji a fost eliminat în minutul 22 al întâlnirii din 21 septembrie. Pe probele video s-au observat mai multe lovituri aplicate de către acesta lui Vasile Rus, inclusiv pumni repetaţi în zona capului două minute mai devreme. La finalul jocului Taniela Ratu Marunawasawasa i-a spus arbitrului că a reacţionat violent deoarece jucătorul bănăţean i-ar fi adresat cuvinte jignitoare cu tentă rasistă, precum „black monkey” şi „ugly black monkey”. Acestea sunt câteva dintre elementele din decizia disciplinară care a dus la suspendarea lui Rus.


Arbitrul Cristian Şerban a precizat ce a spus la final băimăreanul, în schimb, nu a acceptat acuzaţia pe simplu motiv că el personal nu a auzit insultele. Totuşi, în raport se consemnează că Marius Dănilă, coechipierul lui Taniela Marunawasawasa a auzit cuvintele adresate de Rus.

Conducerea bănăţenilor s-a arătat contrariată de decizie şi Timişoara Saracens va face apel la decizie, întrucât Rus susţine că nu a adresat acele jigniri, printre altele jucătorul susţine că nici măcar nu are cunoştinţe atât de bune de limba engleză încât să adreseze acele cuvinte. „Este inacceptabil. Cuvântul jucătorului… nu s-a auzit, nu este nicio probă. E cuvântul jucătorului contra cuvântului jucătorului. …Ce a auzit şi ce nu a auzit (n.r. Dănilă), fiecare îşi apără jucătorul. Şi noi avem declaraţii că nimeni nu l-a auzit (…) O să facem apel şi astăzi o să scriem şi noi. Nu am scris pentru că Federaţia trebuie să o facă publică prima oară. Noi respectăm regulile cum sunt făcute”, ne-a spus Atilla Broszovsky, managerul sportiv al „sarazinilor”.

Separat s-a judecat şi loviturile aplicate de Taniela Marunawasawasa lui Vasile Rus, jucătorul cu numărul 10 de la Baia Mare, care a susţinut că nu a fost eliminat până acum în cariera sa, a primit trei săptămâni de suspendare. Cei doi nu au figurat în weekendul trecut pe foaia de joc ale echipelor lor.

Separat bănăţenii acuză şi faptul că băimărenii au pus paie pe foc în acest caz, distribuind un articol din presa locală maramureşeană cu titlul: Victoria “maimuțelor negre” în fața cumințeniei pămîntului. „Ei au dat pe pagina oficială a clubului, ceea ce nu ai voie să faci”, a precizat Atilla Broszovsky. În trecut au mai fost abateri de acest gen din partea unor conducători ai rivalei, cu postări jignitoare la adresa timişorenilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.