Turcia a invadat nordul Siriei și a început ofensiva împotriva kurzilor

Turcia a invadat nordul Siriei și a început ofensiva împotriva kurzilor

0
DISTRIBUIȚI

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat, miercuri, lansarea oficială a ofensivei asupra Siriei, vizând forțele kurde din nordul teritoriului sirian, relatează site-ul postului BBC.

Anunțul începerii atacului militar de către trupele turce vine în urma declarațiilor făcute de autoritățile de la Ankara, confrom cărora forțe ale Armatei au fost implantate la granița cu Siria.

Demersul Ankarei ar putea implica forțele militare turce într-un conflict direct cu forțele kurde din Siria, sprijinite de Statele Unite și de mai multe state din regiune.

Turcia își propune crearea unei „zone de securitate”, din care să fie excluse forțele militare kurde și care să găzduiască o parte însemnată din refugiații de origine siriană, rezidenți ai statului turc.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că țara sa va lansa o operațiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria, de la granița cu Turcia.


În acest context, Statele Unite au anunțat că nu vor să fie implicate și au decis retragerea trupelor din nordul Siriei.

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite la Ankara pentru a-l informa în legătură cu lansarea atacului asupra populației kurde din Siria, la scurt timp după anunțul oficial al președintelui Erdogan privind începerea acțiunii militare, relatează agenția Reuters.

Ambasadorul Statelor Unite în Turcia a fost invitat de către Ministerul de Externe de la Ankara pentru a fi înștiințat în legătură cu începerea, de către autoritățile turce, a atacului militar în zona de nord-est a Siriei. Comunicarea deciziei autorităților turce vine la puțin timp după demararea acțiunii militare, anunțată de președintele turc.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că țara sa va lansa o operațiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria, de la granița cu Turcia. În acest context, Statele Unite au anunțat că nu vor să fie implicate și au decis retragerea trupelor din nordul Siriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.