O stradă din Timişoara va purta numele antrenorului Costică Rădulescu. Atribuire după...

O stradă din Timişoara va purta numele antrenorului Costică Rădulescu. Atribuire după trei ani de la memoriul fanilor Politehnicii

0
DISTRIBUIȚI

Un tronson de stradă nouă din zona stadionului „Dan Păltinişanu” va purta numele regretatului Costică Rădulescu. Atribuirea denumirii de către autorităţi vine la trei ani de zile distanţă de la iniţiativa celor de la ASU Politehnica şi Druckeria, care au onorat totodată memoria fostului antrenor al alb-violeţilor printr-un „mural” pictat pe gardul Bazei Sportive Nr. 2 aflat pe acelaşi drum.

Tronsonul 2 cum era trecut pe „hârtie” se află între strada Diaconu Coresi, trece pe lângă Baza 2 a Universității Politehnica din Timișoara, și se termină la blocurile de strada Cerna. Numele de Costică Rădulescu a fost acceptat de către Comisia de Atribuire sau Schimbare de Denumiri la Străzi, Parcuri, Pieţe, etc. HCL-ul Consiliului Local şi acceptul Prefecturii Județului Timiș vine la mare distanţă de la memoriul depus de suporterii Politehnicii aflate acum în Liga a II-a şi al suporterilor ei.

În luna februaria a.c. viceprimarul Dan Diaconu susţinea că mai multe străzi noi vor primi nume ale unor personalităţi locale, doar că procedura va urma toţi paşii legali.

Costică Rădulescu, fost tehnician al Politehnicii, s-a născut în 17 aprilie 1934 în Comarnic (Prahova) și nu a avut legătură cu Banatul și Timișoara până în anul 1975.


Atunci a preluat prima dată gruparea alb-violetă. Carismaticul tehnician avea să-i readucă pe timişoreni în Cupa UEFA în 1990, după ce (re)preluase echipa din B. Poli a eliminat-o în acea ediție a cupelor europene pe Atletico Madrid (2-0, 0-1). El le-a mai pregătit de-a lungul vieții pe Dinamo Bacău, CS Botoșani, UMT, Oțelul Galați, SC Bacău, CS Târgoviște, Vega Caransebeș și Farul Constanța. Costică Rădulescu s-a stins pe data de 8 iulie 2002, la vârsta de 68 de ani. Pe vream când antrena gruparea de la Pădurea Verde el a spus celebrele vorbe care au rămas pentru posteritate în memoria fanilor timişoreni: ”Toate trec, banii trec, dar astea … astea să le povestiți la copii, la nepoți!”. Text aflat şi în desenul-graffiti de pe strada care acum îi va purta numele.

În altă ordine de idei ASU Politehnica îşi desfăşoară în această perioadă antrenamentele chiar la Baza 2. Alb-violeţii din B au pauză în weekend pentru că şi-au amânat jocul de la Buzău, dar şi-au aflat data exactă a următoarei partide. Miercurea viitoare, de la ora 15.00, cu Metaloglobus pe „Ştiinţa” va fi ultima repetiţie înaintea derby-ului de la Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.