Vicelidera Fortuna Becicherecu Mic dă o jucătoare la naționala mare. Timişeanca e...

Vicelidera Fortuna Becicherecu Mic dă o jucătoare la naționala mare. Timişeanca e într-o companie selectă în ofensiva „tricolorelor”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: fortunabecicherecumic.ro

Evoluţia Fortunei Becicherecu Mic în elita fotbalului feminin nu a trecut neobservată. Timişencele dau o jucătoare la naţionala României pentru jocurile de luna viitoare din preliminariile Euro 2021. Fotbalista selecţionată e tânăra Bianca Ienovan, care nu de mult evolua în atacul selecţionatei U19.

Selecţionerul Mirel Albon a chemat-o pe Ienovan (17 ani) în lotul pentru partidele cu Lituania şi Elveţia din preliminariile Europeanului din 2021.


Jucătoarea de la Fortuna nu e la prima experienţă în acest lot. Prima partidă are loc pe 8 noiembrie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, de la ora 18.00, iar cu elveţiencele se va juca în deplasare, pe 12 noiembrie, pe stadionul LIPO Park din Schaffhausen (ora 20.00).

Bianca Ienovan a avut parte de un început de campionat foarte bun cu Fortuna în Liga I feminină, timişencele fiind pe locul 2, în spatele multiplei campioane Olimpia Cluj. În ultima rundă echipa din Becicherecu Mic le-a învins pe fetele de la Piroş Security Arad cu 2-0 pe teren propriu.

Bianca e originară din Valcani şi e elevă a Liceului Sportiv Banatul. La echipa naţională ea le are colege în atac pe celebrele Laura Rus (Anderlecht) şi Florentina Olar (FC Nordsjaelland / Danemarca). Prima e originară din Bocşa şi a mai jucat la Verona şi Sassuolo printre altele.

România a disputat un singur joc în aceste calificări, cedând cu 0-1 în faţa Belgiei. Din grupă, pe lângă Lituania şi Elveţia, mai face parte şi Croaţia. La turneul final din Anglia de anul viitor se califică direct câștigătoarele celor 9 grupe din preliminarii alături de cele mai bune trei locuri secunde. Alte șase ocupante ale poziției a doua în grupe vor disputa un play-off, tur-retur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.