Amenzi pentru camionagiii care murdăresc străzile din Timișoara

Amenzi pentru camionagiii care murdăresc străzile din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Amenzi de mii de lei pentru șoferii autovehiculelor de mare tonaj, care murdăresc șoselele din Timișoara, fie cu încărcătură, fie cu noroi. Camionagiii, cei mai mulți neglijenți, ies de pe șantiere cu autovehiculele murdare, fără să spele roțile sau fără să preîntâmpine împrăștierea pe carosabil a materialului de transport. Șase astfel de cazuri au fost sancționate la Timișoara, în ultima perioadă.

Cele mai multe dintre ele sunt semnalizate de cetățenii nemulțumiți din cauza haosului ce se produce în traficul și așa aglomerat. Polițiștii au acordat sancțiuni pe Calea Bogdăneștilor, Albăstrelelor, Grigore Alexandrescu, Ovidiu Balea și Iosif Bulbuca.

Unul dintre camionagii, angajat al unei firme, a recepționat o amendă de 2500 de lei pentru că a murdărit carosabilul de pe b-dul Iosif Bulbuca cu… ciment.


Poliția reamintește că, potrivit HCL 371/2007, modificată, murdărirea căilor publice cu orice fel de materiale cum ar fi balast, mortare, noroi, betoane, deșeuri sau orice alte materiale se sancționează cu amenzi între 500 și 1000 lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

Neasigurarea încărcării și etanșeizării corespunzătoare a vehiculelor care transportă diferite materiale, pentru a preîntâmpina împrăștierea lor în timpul transportului se sancționează cu amendă de la 2000 la 2500 lei. Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto că vor fi sancționați drastic în cazul în care sunt constatate astfel de încălcări ale legislației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.