Aparatură modernă pentru Maternitatea Odobescu din Timișoara, cu bani de la consiliul...

Aparatură modernă pentru Maternitatea Odobescu din Timișoara, cu bani de la consiliul județean

0
DISTRIBUIȚI

Viitoarele mămici care trec pragul Maternității Odobescu a Spitalului Municipal Timișoara beneficiază de analize mai complexe.

Cu bani de la Consiliul Județean Timiș, prin programul de minimis derulat în premieră, a fost achiziționat cel mai performant aparat din vestul țării care determină inclusiv markerii cardiaci. Este vorba de un analizor, cu ajutorul căruia se pot realiza mai multe tipuri de teste femeilor, în timpul sarcinii.

„Am vizitat astăzi Maternitatea Odobescu din Timișoara, una dintre cele șase unități medicale din Timiș care au beneficiat de sprijin financiar din partea consiliului județean, pentru achiziția de echipamente medicale.


Aparatul devine funcțional în câteva săptămâni, după ce spitalul municipal cumpără și reactivii necesari. Fiecare spital orășenesc sau municipal a accesat câte 50.000 de euro pentru dotări medicale”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Medicul Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara, ne-a declarat că aparatul achiziționat cu bani de la CJ Timiș este unul foarte util.

„Avem mai multe aparate achiziționate cu bani de la Consiliul Județean Timiș. Avem un aparat pentru laboratorul de analize medicale, un analizor, cu care se pot face foarte multe analize, printre care și analizele necesare gravidelor, pentru a putea determina dacă sunt probleme în timpul sarcinii, hepatite, diverse afecțiuni, markeri cardiaci, poate face foarte multe analize. De asemenea, și pentru centrul de boli oculare s-au achiziționat trei echipamente medicale. Noi avem un centru unic în țară de boli rare oculare, care va intra într-o rețea europeană de boli rare oculare și unde mai trebuie să mai completăm aparatura medicală”, a explicat medicul Olimpia Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.