Primăria Timișoara a avut nevoie de patru ani pentru a reabilita un...

Primăria Timișoara a avut nevoie de patru ani pentru a reabilita un atelier al elevilor claselor profesionale dintr-o școală susținută de numeroase companii

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a avut nevoie de nu mai puțin de patru ani pentru a reabilita un atelier pentru peste 200 de elevi care învață în clasele profesionale după model dual. Asta deși companiile private care îi susțin pe elevi pentru a învăța o meserie au solicitat municipalității de nenumărate ori să facă demersurile necesare pentru a moderniza clădirea.

Este vorba de atelierul școală al Colegiului Tehnic Regele Ferdinand din Timișoara, unitate de învățământ în care funcționează opt clase de școală profesională, în care sunt înscriși 220 de elevi în total. Abia astăzi, imobilul a fost inaugurat, după ce lucrările de modernizare au fost finalizate.

Potrivit reprezentanților municipalității, atelierul școală are o suprafață de 560 mp, iar valoarea investiției este de aproape 765.000 de lei, plus TVA, banii fiind alocați din bugetul Primăriei Timișoara.

Nu mai puțin de 16 companii îi susțin din punct de vedere financiar, cu burse, pe elevii înscriși în clasele profesionale duale, în care învață o meserie. De asemenea, Primăria Timișoara alocă fonduri pentru ca elevii să beneficieze de cazare și masă gratuit, în condițiile în care mulți dintre ei provin din mediul rural, din familii modeste.

„Noi susținem învățământul profesional cu tot ce putem pentru că suntem convinși că el trebuie susținut, vrem să corectăm cu pârghiile noastre ceea ce s-a făcut rău în România prin marginalizarea învățământului profesional.


Punem mare accent pe învățământul profesional și îl facem din ce în ce mai mult după modelul german, ca învățământ dual, asta înseamnă în parteneriate cu companiile. Aici vrem să creăm o școală de excelență în domeniul profesional și cred că am făcut pași importanți în această direcție. Am amenajat ateliere frumoase aici, ele sunt deja bine dotate, dar procesul de dotare va continua, vom investi mult, atât cât trebuie vom investi pentru a putea pretinde cu susținere în practică că aici avem o școală de excelență în domeniul pregătirii profesionale”, a declarat Nicolae Robu, prezent la inaugurarea atelierului școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.