Primarul Robu, despre fostul pușcăriaș condamnat pentru corupție angajat consilier economic al...

Primarul Robu, despre fostul pușcăriaș condamnat pentru corupție angajat consilier economic al șefului Colterm: „Nu e potrivit ca pe lângă director să fie oameni care au greșit infracțional”

6
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a susținut, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că nu a știut că la Colterm a fost angajat pe postul de consilier economic al șefului societății un fost pușcăriaș condamnat pentru corupție. Potrivit primarului Timișoarei, Gheorghe Niță se află în perioada de probă și că cel mai probabil se va retrage.

„Am vorbit cu domnul Șerpe pe această temă. Nu a știut în momentul în care l-a angajat despre acest trecut al domnului respectiv și angajarea este pe o perioadă de probă. Am înțeles că domnul în cauză nu a vorbit despre asta, considerându-se reabilitat după ce și-a ispășit pedeapsa pe care a primit-o și că probabil că se va retrage el chiar înainte de a-i expira perioada de probă. Dacă eu aș fi știut, evident că i-aș fi cerut domnului director Șerpe să nu-l angajeze, chiar dacă admit că poate fi reabilitat.


Dar pentru credibilizarea unei instituții atât de importante precum societatea de termoficare a municipiului Timișoara, nu e potrivit ca pe lângă director să fie oameni care au greșit infracțional încât au ajuns la condamnări penale”, a declarat Nicolae Robu.

Vă reamintim că, în urmă cu două zile, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că societatea de termoficare Colterm continuă să fie locul preferat pentru a fi angajate tot felul de persoane care mai de care certate cu legea. Ultimul care a fost angajat ca și consilier economic al directorul general Emil Șerpe este nimeni altul decât Gheorghe Niță, fost angajat al Gărzii Financiare Timiș. Acesta a fost trimis în judecată, în 2004 de PNA, procurorii acuzându-l de complicitate la luare de mită. Ulterior, Niță a fost condamnat și a stat în pușcărie timp de trei ani.

Directorul general al Colterm, Emil Șerpe, a confirmat angajarea, dar a precizat că nu a știut de faptul că Gheorghe Niță a fost condamnat.

Anul trecut, PRESSALERT.ro a dezvăluit că la Colterm a fost angajată în funcția de contabil șef Angela Borțoi, care era condamnată definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare pentru două infracțiuni de conflict de interese. Ulterior, publicării informației a fost dată afară, după ce inițial primarul Nicolae Robu i-a luat apărarea.

6 COMENTARII

  1. În orice stat din Europa, se lasa cu demisii:director, chiar administrația Colterm. Dar,,,,, asa primar are Timișoara încât este permisa bătaia de jos la adresa noastră. Vezi cazul Nasleu.

    • Desteptule stiai ca un cazier se poate radia la cererea in instanta a celui care a comis fapta iar daca judecatorulconsidera ca omul a fost reabilitat isi sterge condamnarea din cazier. De unde sa ghicesti in stele ca ala a fost condamnat?

  2. Stau si ma gindesc:daca asta este consilier economic inseamna ca directorul mai are si alti consilieri.Oare ce fac astia toata ziua in afara ca ei consuma banii contribuabililor degeaba ?

  3. Da, în România nu mai există oameni curați fără cazier, asta înseamnă că toți suntem infractori și din toți infractori îl iau pe cel cu recomandare. Așa primar, așa directori de instituții. Dar vom fi atenți pe viitor de ce primar avem nevoie și pe cine vom vota. Vom vota un primar antimafia. Jos mafia și interlopii și din instituții.

  4. Nu vreau sa iau apararea nimanui , insa chiar sint curios daca se va schimba primarul atunci veti comenta cu aceeasi vehementa negativa ? Credeti ca noul primar va sti toate angajariile din societatile subordonate ? Oricum nu este fair modul in care denigrat primarul…. da nu este usa de biserica insa are si merite pt orasul asta….nu mi se pare corect sa-i dam vina lui pt tot ce se intampla in Timisoara. Daca organele de stat si-ar face treaba , politia, Diicot, DGA , etc atunci nu am discuta pe anumite teme. Oricum el a luat atitudine in cazul acesta, insa Nita si-a facut pedeapsa si cred ca ar trebui sa mai primeasca o sansa , poate nu in acest post insa fiecare om merita o a doua sansa pt a dovedi ca este reabilitat !….sa ridice mana cei ce nu au gresit nici o data in viata……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.