Punerea în valoare a turnului de apă din zona Iosefin costă două...

Punerea în valoare a turnului de apă din zona Iosefin costă două milioane de euro. Cum va arăta FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Transformarea turnului de apă din zona Iosefin în centru cultural costă Primăria Timișoara aproximativ două milioane de euro. În ultimul plen al Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice, faza DALI, și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul referitor la refuncționalizarea turnului de apă de pe str. Gh. Barițiu.

Astfel, din documentația care însoțește proiectul de hotărâre, aflăm că valoarea totală a investiției este estimată la aproape 8,9 milioane de lei, TVA inclus, iar durata de realizare este de un an.

„Intervenția vizează crearea unui concept unitar-complementar între spațiul multifuncțional neconvențional – evenimente/activități expoziționale și culturale și baza turnului, unde se propune un aparat de intrare cu zona de expunere secundară și integrarea unei funcțiuni de alimentație publică (servicii) care provoacă remodelarea turnului; un complex care să reprezinte un pol de atracție comunitar și turistic. Conceptul lasă deschisă posibilitatea obținerii unei zone urbane extinse prin cuprinderea spațiului verde aferent carosabilului din fața turnului, a malurilor Canalului Bega cu posibilitatea introducerii a unei stații de vaporetto, cât și transformarea zonei într-un punct de interes și pentru traseul velo existent pe malul apei”, scrie în proiect.

Printre intervențiile propuse se numără amplasarea unui ascensor panoramic și se vor realiza două noi scări. De asemenea, se va construi o clădire anexă, pentru grupuri sanitare și birou.

În documentație mai scrie că dosarul de candidatură al Timișoarei, în baza căruia i s-a desemnat titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, include și reabilitarea turnului de apă din zona Iosefin, cu termen de finalizare anul 2020.

Vă reamintim că Primăria Timișoara dorește să acceseze fonduri norvegiene, prin Programul RO-Cultura, apelul privind Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice, pentru a reabilita turnul de apă.


Pentru a pune în valoare turnul, municipalitatea a organizat și un concurs de soluții, câștigătoare fiind desemnată firma Studio Unu de Arhitectură SRL, care a avut sarcina de a întocmi documentația tehnico-economică aferentă investiției și de a asigura asistența tehnică de specialitate din partea proiectantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.