FC Argeş s-a „răzbunat” pe Ripensia la Timişoara. Roş-galbenii rămân în partea...

FC Argeş s-a „răzbunat” pe Ripensia la Timişoara. Roş-galbenii rămân în partea inferioară a clasamentului

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a pus capăt celei mai lungi serii de invincibilitate în B cu o înfrângere pe teren propriu. Roş-galbenii au cedat, scor 1-2, în faţa puternicei FC Argeş, formaţie într-o formă excelentă sub conducerea lui Ionuţ Badea. Oaspeţii au condus la pauză, Neagu a egalat pentru bănăţeni, dar Prepeliţă a dus toate punctele la Piteşti. Mai mult, finalul de joc a fost abordat de gazde în inferioritate numerică după accidentarea lui Burdeţ.

Ripensiei i-a fost foarte greu să-şi facă jocul în faţa unui adversar complicat al Ligii 2. Argeşul a avut primele şanse importante pe terenul greu al „Electricii”. În minutul 15 Blejdea a irosit o şansă uriaşă, trimiţând pe direcţia lui Dobre deşi avea jumătate de poartă goală în urma centrării lui Buhăescu. Blejdea s-a revanşat însă cu un „assist” în minutul 28, când a pătrund şi a centrat în gura porţii, de unde R. Matiş a introdus balonul în poartă, cu mici emoţii, căci era talonat şi a avut nevoie de ajutorul barei pentru a deschide scorul.

Roş-galbenii au avut o reacţie bună după încasarea golului, dar efectele pe tabelă s-au văzut abia după pauză. La trei minute de la reluarea partidei. Voinea a combinat cu Lungu în banda dreaptă, primul a centrat ideal în mijlocul careului, de unde Neagu a reluat cu capul către aceeaşi bară „coautoare” şi la primul gol. Mingea a intrat şi de această dată în plasă iar tabela indica 1-1. Oaspeţii nu au intrat însă în panică şi s-au adaptat pe parcurs destul de bine la condiţii. În minutul 68 argeşenii au lovit din nou, decisiv şi cu largul concurs al portarului Dobre. Cornerul lui Muşat a trecut peste portar şi Prepeliţă a introdus balonul în plasă din apropierea liniei. Cu mai bine de un sfert de oră rămas pe ceas, tot Neagu a fost aproape de egalare pentru gazde, dar Ripensia a terminat meciul în zece oameni.


Nu pentru că vreun jucător pregătit de Alex Pelici a fost eliminat, ci pentru o accidentare în minutul 83, când Burdeţ a ieşit pe targă şi nu a mai reintrat. La un minut distanţă Dobre a oferit noi emoţii, ieşind din poartă la o fază la care Blejdea era talonat, piteşteanul a trimis o scăriţă puţin pe lângă parta părăsită.

S-a încheiat 1-2, rezultat în oglindă cu cel din tur, când timişorenii au triumfat surprinzător în etapa de debut din Trivale. „Ripi” a pus capăt unei serii de şapte etape fără eşec şi rămâne cu doar 23 de puncte la doar două lungimi peste zona roşie a clasamentului.

Ripensia: Dobre – Lungu, Hecsko, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Stoi (46, Zaluschi) – Popovici, Neagu (75, Fotescu), Chera (75, T. Călin) – Voinea. Antrenor: Alexandru Pelici.

FC Argeş: Ducan – Tofan, Şerbănică, Turda, Muşat – Prepeliţă (cpt.), Şerban (77, Brînzan) – R. Matiş, N. Popescu, Blejdea (90+3, Grecu) – Buhăescu. Antrenor: Ionuţ Badea.

„Un meci pe care l-am pierdut, din păcate se încheie şi seria asta a invincibilităţii. Ne doream mult să încheiem cu un rezultat bun, din păcate nu am reuşit. Strângem rândurile, mai avem o etapă de jucat, urmează apoi vacanţa. Două goluri primite foarte uşor, pe greşeli personale, dar asta e, îmi pare rău că nu am reuşit să aducem bucurie suporterilor. Mergem la Buzău să încercăm cum am încercat peste tot. În momentul în care trebuie să faci marcaj, şi ştii cu cine trebuie să stai, e clar că nu ştiu ce aş putea face, e lipsă de responsabilitate se pare. Facem greşeli la rând, o ieşire hazardată pe sub minge a lui Ştefi (Dobre), asta e, se întâmpl… Clar nu meritam să câştigăm, dar cred că echitabil era egalul. Am fost taxaţi, la fel cum am fost tot turul…”, a declarat la final Alexandru Pelici, tehnicianul Ripensiei.

„A fost o partidă de luptă, o partidă în care faza ofensivă a avut de suferit în multe momente, nu neapărat datorită individualităţii jucătorilor, ci mai degrabă din cauza stării terenului. Care a egalizat mult valorile azi. Chiar şi aşa ne-am creat multe ocazii de a marca. Sunt nemulţumit că suferim la acest capitol al finalizării, dar e de explicat pe undeva, fiind final de an, noi ar trebui să ne gândim ca şi cum ar fi ultima partidă. Am întâlnit un adversar dârz, foarte bine pus în teren şi adaptat la caracteristicile jucătorilor de către Alex Pelici. Antrenor cu ştate vechi în Liga 2, mă bucur că sunt astfel de antrenori care ridică nivelul, e un campionat foarte echilibrat… Sunt mulţumit de puncte, de rezultat”, a spus şi Ionuţ Badea, „principalul” alb-violeţilor.

În ultima etapă din acest an, sâmbăta viitoare de la ora clasică a Ligii 2 (11.00), Ripensia va juca pe terenul Gloriei Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.