SCANDALOS Monumentul istoric din Piața Libertății, ”ancoră” pentru instalații de iluminat. ”Domnul...

SCANDALOS Monumentul istoric din Piața Libertății, ”ancoră” pentru instalații de iluminat. ”Domnul Buda de la primărie ne-a spus să legăm de acolo”

0
DISTRIBUIȚI

Imagini scandaloase în Piața Libertății din Timișoara au fost surprinse în această dimineață – statuia sfântului Ioan Nepomuk a ajuns să fie stativ pentru instalațiile de lumină instalate de Primăria Timișoara pentru târgul de Crăciun.


Mai multe chingi au fost ancorate de marginea monumentului istoric de clasă A. Întrebat dacă știe că nu are voie ancoreaze de monument instalațiile, unul dintre cei care lucrau a susținut ”Primăria ne-a spus. Domnul Buda de la primărie ne-a spus să legăm de acolo”. Ulterior, acesta a sunat și i-a spus interlocutorului ”Luci, hai la monumentul tău, că nu avem voie de să legăm de stâlp. E un domn care mă filmează. Vezi că nu am chef să plătesc nicio amendă. E lucrarea ta”.

Ulterior, cel care părea coordonatorul lucrării ne-a spus că ”domnul Buda de la primărie” a întrebat cine a filmat și că ”i-am spus nu deranjăm nimic, punem lemn, punem textilă și am lucrat liniștiți”. Monumentele de clasă A beneficiază de o protecție specială, orice acțiune asupra acestora trebuind să fie aprobată de Direcția pentru Cultură Timiș. Nu există nicio aprobare din partea acestei instituții pentru transformarea monumentului în ”ancoră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.