Ce scuză a inventat Nicolae Robu pentru datoriile către furnizorul de electricitate...

Ce scuză a inventat Nicolae Robu pentru datoriile către furnizorul de electricitate Enel

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a venit cu explicații, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, legate de faptul că străzile orașului riscau să rămână fără în întuneric, în următoarele zile, din cauza datoriilor uriașe ale municipalității către furnizorul de electricitate Enel.

Primarul Timișoarei susține că nu există nicio șansă să se ajungă în această situație, dar a recunoscut că municipalitatea nu a reușit să plătească facturile către Enel, din cauza sumelor de bani prea mari.

„Nu există niciun risc să se rămână fără curent de sărbători. Enel a venit cu facturi de o mulțime de milioane deodată. Nu a facturat cum a făcut pe parcurs și ne-a luat prin surprindere, în condițiile în care noi avem obligații de plată către mai mulți furnizori. Am făcut o convenție de eșalonare cu Enel și sper în continuare să mergem în bună continuare cu Enel. Nu mai știu cât era suma, dar era una mare, în orice caz. Au fost făcute eșalonări anterioare, dar nu le-am putut suporta, că nu am avut cash-flow. Mai sunt milioane destule de plătit. În mod normal ar trebui să se facă citirile contoarelor ritmic și să se factureze.


La jumătatea anului ne-am trezit cu facturi foarte mari”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că speră ca de acum înainte Enel să emită facturi ritmic, pentru ca municipalitatea să poată să le plătească.

„Sper ca de acum înainte să lucrăm mai bine organizat și cei de la Enel să vină să ne factureze ritmic și atunci noi vom putea plăti facturile. Ne-am trezit cu facturi de milioane despre care noi nu știam. Nu știu din ce motive ei nu au facturat decât la jumătatea anului, au venit cu facturi care totalizează sume foarte mari. Noi am plătit în ritmul în care am putut”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul-șef a recunoscut că nu au fost plătite toate sumele de bani nici din primul set de facturi primite de la Enel, astfel că prima convenție de eșalonare nu a fost respectată.

„Nu este plătit totul nici din primul set de facturări. A fost realizată o convenție de eșalonare a plăților către Enel, pe care nu am respectat-o în totalitate. Am cerut să facem o reeșalonare și vom putea să ne ținem de ea, pentru că nu mai avem presiunea pe care am avut-o din cauza datoriilor. Somația (n.r. cu privire la întreruperea energiei electrice) cred că a fost doar verbală, mie nu mi-a venit nimic scris”, a adăugat Nicolae Robu.

În final, primarul Timișoarei a mai susținut că ar mai fi de plată către Enel doar suma de 320.000 lei din suma care face obiectul somației furnizorului de electricitate, care ar urma să fie achitată zilele următoare.

„La Enel mai avem de plată 320.000 lei din suma care făcea obiectul acelei somații, care nu a ajuns la mine, repet. O discuție cel puțin a avut loc. Ne străduim să plătim și suma rămasă, mâine vom mai face o plată. Dacă nu am fi plătit acum, nu s-ar fi tolerat nerespectarea convenției de reeșalonare. S-a acceptat o încălcare a convenției de eșalonare, dar toate au o limită. Vom stinge și această sumă de 320.000 lei”, a conchis Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Dacă nu pleacă din funcție acest primar, acest oraș va ajunge în faliment și după o să zică,…… asta e…….. și culmea nimeni nu îl trage la răspundere pe acest primar. Un oraș ca și Timișoara să ajungă să nu poată plăti utilități????? Ce investiți să se mai facă dacă nici curentul nu l achită primarul fratele lui Nasleu, omul mafiei.

  2. Pai cum domnu primar liberal, nu platiti facturile? Rusine sa va fie, mai ales ca guvernul vreA SA ABROGE oug 114 care mai punea o frana cresterii nejustificate a preturilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.