Grindeanu nu vrea să renunțe încă la șefia ANCOM pentru a se...

Grindeanu nu vrea să renunțe încă la șefia ANCOM pentru a se întoarce în politică, deși e susținut de PSD Timiș pentru a conduce partidul: „Nu spun nici da, nici nu”

2
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu

Sorin Grindeanu a participat, astăzi, la ședința comitetului executiv al PSD Timiș în calitate de invitat special, unde s-a hotărât ca în cazul în care va lua decizia să candideze la conducerea partidului, va fi susținut de organizația județeană.

Cu toate acestea, Grindeanu, care în prezent este șeful ANCOM, a declarat presei că nu se întoarce în politică, deocamdată. Pentru început, președintele ANCOM a ținut să critice PSD și starea în care a ajuns, în acest moment.

„Practic, PSD Timiș a fost prima organizație din țară care a spus că PSD-ul, în 2017, se îndepărtează de misiunea sa și a cerut revenirea la democrația internă de partid. Probabil, ascultându-i astăzi pe colegii mei, că asta vor să transmită și acum colegii mei celor de la București, din conducerea centrală, că partidul trebuie să se întoarcă, să revină la membrii săi, să se reapropie de cetățeni, iar cei de la București ar trebui să se uite foarte atent la PSD Timiș, pentru că PSD Timiș a făcut și a fost prima organizație care a spus că trebuie să stopăm răul sau să-l limităm. Prin rău vă rog să nu înțelegeți o persoană sau un grup de persoane, ci faptul că democrația internă sau modul în care a fost condus PSD-ul nu era cel corect”, a declarat Sorin Grindeanu.

De asemenea, fostul premier a precizat că PSD Timiș trebuie „să-și câștige personalitatea” și să redevină acea organizație care „știe să spună da, dar mai ales să spună nu când trebuie”.

Întrebat dacă va candida la șefia PSD, Sorin Grindeanu nu a dorit să ofere un răspuns exact.


„Eu sunt președinte al ANCOM, în acest moment. În lege scrie că nu ai voie să fi membru, nu sunt membru în acest moment într-un partid. Astăzi m-au invitat colegii mei să particip la o adunare a lor. Dacă mă chemau mai devreme, doar că nu m-am chemat în doi ani și jumătate, aș fi venit, nu încălcam legea. Le-am spus colegilor mei că acest congres din luna februarie nu trebuie să fie despre cine, ci despre ce vrea să facă PSD-ul în continuare. Dacă tot ce se va transmite la acest congres va fi candidează x contra y, echipa lui z contra celuilalt, s-ar putea să se scape ceea ce ar trebui să fie important. Ce va face PSD ca să se reconecteze la electorat. Forța PSD-ului, din experiența mea, a stat tot timpul în membrii simpli de partid. De acolo a venit și partidul trebuie să redevină ceea ce a fost. Acea structură extrem de bine legată de membri simpli. Acesta este un sfat”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Totodată, președintele ANCOM a declarat că a fost mereu un om de stânga și că nu este foarte importantă pentru el o candidatură la șefia PSD.

„Nu am ascuns niciodată faptul că sunt un om de stânga, dar eu acum doi ani și jumătate am făcut contestație la excluderea mea din PSD și nu am primit nici până acum răspuns. Așa că o să văd ce răspuns o să primesc poate la acea contestație. Nu e important pentru mine (n.r. – candidatura la șefia PSD). Am văzut foarte multe lucruri și am fost în foarte multe poziții în acești ani. Ținta mea nu este să obțin o poziție și dacă mă voi decide să revin în politică, în mod sigur voi reveni în zona de stânga pentru că nu se poate altcumva. Așa cum la Timiș s-a făcut apel la echipă, ca să se repornească motoarele, eu cred că e nevoie de echipă și la nivel central. Acest congres trebuie să fie nu despre o persoană, ci trebuie să fie despre ceea ce vrea să facă PSD-ul mai departe. Deocamdată, sunt președintele ANCOM, mă mândresc cu acest lucru și momentan sunt în această poziție. Fiți convinși că dacă voi lua o decizie tranșantă de reintrare în politică, o să anunț acest lucru la Timișoara. Nu spun nici da nici nu unei posibile întoarceri în politică”, a conchis Sorin Grindeanu.

2 COMENTARII

  1. Același Grindeanu: neschimbat! Când nu e clara situația, o scaldă, o da după corcoduș. Nu se atinge ca il frige. Când jocurile sunt făcute și ii e bine lui, atunci apare și el…eroul. Același panglicar, plin de pilde, cuvinte de duh și înțelepciune. Demagog de doi lei.

  2. Cum sa lase excrocul acel salar de zeci de mii de euro, tara asta e distrusa de oameni asemenea lui, ocupa funcții publice bine plătite fără gram de experienta… Toate institutile statului sunt capusa te de asemenea nenorociti, sa va mănânce cancerul

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.