A murit profesorul universitar Liviu Țeghiu

A murit profesorul universitar Liviu Țeghiu

0
DISTRIBUIȚI

Liviu Țeghiu, un cunoscut profesor universitar din Timișoara, a trecut la cele veșnice în această dimineață, la 71 de ani, în urma unei crize cardiace.

A îndrumat timp de mai bine de 35 de ani, până în 2009, când a ieșit la pensie, destinul a mii de studenți din cadrul Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara. A făcut parte dintr-o generație remarcabilă de intelectuali bănățeni, care au trasat un profil special de civilizației orașului nostru.

Prof.


univ. dr. Liviu Țeghiu a fost exigent cu studenții, dar avea mereu un umor rafinat, apreciat de cei care l-au cunoscut. Este autorul unor articole de specialitate și cărți apreciate.

Întrebat de presa centrală dacă a preferat filologii sau jurnaliştii, profesorul Ţeghiu a răspuns politicos, în stilu-i caracteristic: „Nu e bine să ai simpatii, căci atunci ai şi antipatii. Trebuie să mergi la toţi cu aceeaşi plăcere. E ca şi când ai avea doi sau trei copii. Îl iubeşti pe unul mai mult ca pe celălalt?”.

A cunoscut dramele deportării în Bărăgan de către comuniști la vârsta copilăriei, alături de familia sa. Fratele mai mare și surorile i-au fost sprijin când mama lui a murit. Acei ani foarte grei din Băragan și-au pus amprenta asupra sănătății tuturor.

Vestea dispariției sale bruște a întristat pe mulți. Profesorul Liviu Țeghiu va fi înmormântat sâmbătă, la ora 12.00, la Cimitirul de pe strada Stuparilor din Timișoara.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.