Muzicianul Nicolas Simion lansează două albume noi la Timișoara

Muzicianul Nicolas Simion lansează două albume noi la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timișoreni sunt așteptați la un eveniment deosebit care îl va readuce în Timișoara pe Nicolas Simion, muzicianul care își va lansa cu acest prilej cele mai noi albume ale sale, „Romanian Christmas Songs” și „Romanian Ethno-Jazz”.

Nicolas Simion a mai fost prezent recent în Timișoara, ca invitat al concertului de comeback al formației Post Scriptum, care s-a desfășurat la Filarmonica Banatul în cadrul ediției din acest an a Galei de Blues Jazz Kamo.  Nicolas Simion și-a început studiile la Brașov, urmând să aprofundeze studiul clarinetului, saxofonului și a dirijatului grație studiilor efectuate la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București.


În 1985 a fondat prima sa trupă de jazz, „Opus 4”. Câțiva ani mai târziu a emigrat la Viena, unde a colaborat cu muzicieni profesioniști de jazz precum Christian Muthspiel, Ed Schuller și Jamey Haddad. În timpul petrecut la Viena, a înregistrat un număr de albume cu TUTU Records, Black Sea, Dinner for Don Carlos and Viaggio Imaginario. A început, de asemenea, o colaborare de lungă durată cu legendarul pianist Mal Waldron. În 1998, Nicolas Simion s-a mutat la Köln, unde și-a început colaborarea cu WDR Rundfunkorchester și cu Remembrance Band-ul lui Ed Schuller. În această perioadă, a lansat, de asemenea, proiectul de succes Balkan Jazz. În ultimii ani, Nicolas Simion a activat alături de muzicieni din mai multe țări europene și din Statele Unite, printre care Norbert Scholly, Martin Gjakonovski și Florian Weber, Zoltan Lantos, Fausto Beccalossi, Martin Lubenov și mulți alții. În 2004, Nicolas Simion și-a fondat propria casă de discuri „7DREAMS Records”, în România. De atunci a lansat mai mult de 20 de albume, printre care „The Wild Dogs”, „Dance Romanian”, „Classic meets Jazz”, „Jeu des Garçons”, „Live in Zürich”, Memorial Richard Oschanitzky, „Impresii americane” și „Peisaje românești”.

Evenimentul din Timișoara în care artistul va lansa cele două albume noi va avea loc la librăria Humanitas, vineri 27 decembrie, de la ora 18 și va include un recital de saxofon și o sesiune de autografe.

Foto: Nedici Dragoslav

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.