Premierul Orban, răspuns neclar cu privire la finanțarea pentru proiectul Timișoara 2021

Premierul Orban, răspuns neclar cu privire la finanțarea pentru proiectul Timișoara 2021

0
DISTRIBUIȚI

Ludovic Orban nu a putut oferi, astăzi, în cadrul conferinței de presă organizată la sediul PNL Timiș, un răspuns clar cu privire la sumele de bani care vor fi alocate de la Guvern pentru susținerea proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, anul viitor.

Vă reamintim că proiectul de buget al Ministerului Culturii prevede, pentru anul 2020, o alocare de doar 1,4 milioane de lei pentru susținerea TM2021. Asta în condițiile în care Guvernul ar trebui să aloce aproximativ 43 de milioane de lei, potrivit primarului Robu.

În aceste condiții, ieri, senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu a anunțat, pe Facebook, că împreună cu ministrul Culturii a depus un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020, care prevede suplimentarea cu două milioane de lei a fondurilor destinate proiectului TM2021.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a declarat, astăzi, la Timișoara, că acest amendament va fi adoptat și a dat asigurări că orice proiect care este legat de TM2021 va primi finanțare.


Însă, premierul a ezitat să ofere un răspuns clar cu privire la finanțarea pe care o va asigura Guvernul pentru anul viitor.

„Ce pot să vă asigur este că vom adopta amendamentul colegei noastre, așa presimt. Când vor mai fi necesare cheltuieli, vom utiliza alte resurse bugetare pentru a susține orice proiect care este legat de acest eveniment extrem de important pentru România și pentru Timișoara”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat când vor primi bani cele șase obiective de pe anexa Ordonanței 42, care stabilește cadrul de finanțare pentru programul TM2021, premierul Orban nu a oferit un răspuns clar nici de această dată.

„În perioada în care am fost ministru al Transporturilor, vă rog să calculați cam câte resurse am adus din resurse bugetare și fonduri europene pentru vestul țării, pentru Timișoara. La finalul adoptării bugetului veți vedea alocările pe toate proiectele care sunt legate de Timișoara. Mai avem alocări, de exemplu, pentru legătura, am înțeles că sunt terminați indicatorii tehnico-economici pentru drumul de legătură între Timișoara și autostradă, unde se pot aloca bani, evident pentru centură se alocă bani, atât cât pot duce lucrările. Sunt adeptul finanțării proiectelor de investiții care sunt demarate, nu a risipirii banului public în sute de proiecte care nu pot fi terminate și care se alocă cu țârăita. Marile proiecte care intră în execuție și care se derulează în timp vor avea parte de finanțarea necesară, în funcție de ritmul în care se desfășoară lucrările”, a explicat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.