Reacția primarului Robu, după ce a fost trimis în judecată în dosarul...

Reacția primarului Robu, după ce a fost trimis în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale: „Sunt surprins. Toată viața am fost un om ultracinstit”

4
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut o primă reacție, astăzi, pe pagina sa de Facebook, după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor ilegale.

Astfel, primarul Timișoarei susține că s-a arătat surprins să afle că a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, precizând că este un om „ultracinstit”.

„Sunt surprins să aflu că am fost trimis în judecată, citez, «pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată». De ce? Pentru că toată viața mea am fost un om cinstit -ultracinstit!-, dăruit 100% interesului public în toate asumările -14 ani Prorector, 8 ani Rector -ultimii 4 dintre aceștia simultan și Senator-, 7.5 ani Primar-, din fiecare poziție lăsând în urma mea realizări pentru care stau cu fruntea sus în fața oricui, realizări pentru care eu am muncit enorm, cu pasiune, chiar cu fanatism aș putea spune, plătindu-le cu viață din viața mea! Eu nu știu ce au făcut ceilalți acuzați în dosar, un dosar în care este vorba despre sute de locuințe, locuințe foarte bune, majoritatea situate în centrul vechi al orașului și nici nu mă interesează, dar știu ce am făcut eu”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Primarul Timișoarei a amintit că a semnat doar contractele de vânzare-cumpărare pentru două locuințe „ultramodeste”, după ce ar fi fost asigurat că totul este legal, și a postat și o fotografie cu imobilele respective.

“Eu am semnat, după ce 4 sau 5 semnături anterioare îmi garantau că totul este legal, contractele de vânzare-cumpărare către / de către chiriași pentru două locuințe ultramodeste, deloc centrale -una de 25 mp, alta de 50 mp, locuințe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului Primar.


Acuza adusă este că vânzarea s-a făcut în baza Legii 112, care statuează un mod de calcul al prețului avantajos chiriașului, în condițiile în care o cerință de aplicabilitate a acestei legi nu ar fi fost respectată. După ce am fost chemat la DNA, le-am cerut explicații celor din comisie și mi s-a spus că ei au decis vânzarea în baza unei hotărâri de dinainte de a fi eu Primar, bazată pe sentințe judecătorești care au dispus același lucru în cazuri similare”, a detaliat Nicolae Robu.

De asemenea, edilul-șef a ținut să precizeze că nu are nimic de a face cu retrocedarea clădirilor din zona centrală și nici cu prejudiciul estimat de DNA, care se ridică la peste nouă milioane de euro.

„N-am nimic în comun cu vânzarea / retrocedarea de locuințe valoroase, în zona centrală și cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro. Implicarea mea în dosar consistă exclusiv în semnarea a două contracte de vânzare-cumpărare pentru două locuințe de mică valoare, deloc centrale, ultramodeste, una de 25 mp, alta de 50 mp, dintr-un fund de curte, locuințe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului Primar. Eu doar am semnat contractele, nu le-am dispus și le-am semnat sub garanția că ele respectă legea în toate privințele. Cu mine ca Primar nu s-a retrocedat nicio clădire, nicio locuință, nici către clanuri, nici către neclanuri, nici în centru, nici la periferie, dimpotrivă, cu mine ca Primar, au fost readuse în domeniul public, prin instanță, 3 clădiri spitalicești ultracentrale, ajunse la clanuri, precum și, după câțiva ani de lupte grele, toate cele 8 foste cinematografe -două ultracentrale!-, ținute în stand-by pentru a se pune mâna pe ele de către unii-alții! Sunt cinstit 100%, așa cum am mai declarat și când pretind asta mă pot uita în ochii oricui’, a conchis Nicolae Robu.

4 COMENTARII

  1. Acest individ minte, el primarul i a pus pe cei din administrația lui să semneze, știa de tot, a fost creierul operațiuni și acum merg la pușcărie oameni care au semnat acte la cererea lui. Tot el le a promis că rezolvă în instanță, și să stea liniștiți să nu vorbească. DNA știe că mai sunt furaciuni în primărie că doar oameni au vorbit și de altele pe care Robu i au pus să semneze. Robu minte, este un hot după cum zic mulți. A făcut milioane de euro din primărie. Copii lui de unde au milioane de euro să facă case, vile, blocuri. Din salariul lui de primar. Așteptăm instanța să se pronunțe. Sperăm că nu ajunge acest individ să înduplece judecătorii după cum se aude în oraș. Vrem dreptate. Vrem o Românie Normală.

  2. De ce DNA nu vrea să vadă retrocedările din Calea Urseni făcute de acest primar și gașca lui cu acte false 25 ha teren din patrimoniul statului?????? Toată Horticola a fost furată de interlopi și evazioniști, DNA știe dar nu vrea să ia absolut nici o măsură. Acest primar știe și sub protecția lui au dispărut atât patrimoniul de la Horticola cât și pământul statului, de peste 20 milioane de euro. Oare chiar nu contează??????

  3. Acest primar este un smecher și un pervers, își pune oameni din subordine să semneze tot felul de ilegalități și după zice că el habar nu are. Foarte bine face cu ei. Vor face pușcărie uni pe nimic. De ce zice acest mizerabil că sunt cocioabe. Atunci de mâine toți avem voie să furam până la nivel de cocioabe.
    De azi avem plafon la furat. Câteva mi de euro după cum zice primarul avem voie să furam. Sau poate numai el are voie. Să vedem ce vor zice instanta. Poate ii da dreptate lui, și după și noi putem fura câteva mii de euro.
    Acest primar are milioane de euro iar copii lui fac zeci de case în oraș, dar el este cinstit!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.