Scena timișoreană de hip hop se consolidează cu un nou videoclip MCs...

Scena timișoreană de hip hop se consolidează cu un nou videoclip MCs United VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

După ce recent colectivul timișorean HipHopTm a lansat un videoclip inedit filmat în cadrul festivalului Codru, sub numele de MCs United – Timișoara Cypher #1, scena locală se consolidează cu o nouă apariție sub tutela de MCs United.

„Am revenit cu al doilea material pe acest proiect în stil grime! Această mișcare a luat naștere la Codru Fest, la inițiativa organizatorilor Kaos INK, MCx Woodie si Mithrill, care au avut ideea de a lansa un cypher cu mai mulți MC-ii activi în cadrul scenei de muzică underground din Timișoara pe un instrumental realizat de DJ Flamă. Deși în videoclipuri nu este o succesiune ciclică de MC-ii care fac «freestyle», denumirea de «cypher» a plecat din modul în care au fost create cele două piese: fiecare MC și-a prezentat strofa în cercul format de ceilalți colegi, iar apoi se relua ordinea de la început. Tematica celor două materiale lansate până acum au fost: «De ce vrei sa fii MC» la primul și «Război interior», la cel de-al doilea.


În fiecare oraș din România în care s-a dezvoltat fenomenul de «rap», pe stiluri de hip-hop, trap, grime sau drum & bass, artiștii locali au adus câte o viziune unica, reprezentativă zonei din care fac parte. Unul din scopurile MCs United este promovarea originalității fiecărei zone, începând cu punctul de plecare din Timișoara. Inclusiv artiștii pe care îi puteți vedea și asculta pe cele două piese, nu sunt toți originari din Timișoara, însă își desfășoară activitatea aici“, au spus inițiatorii acestui proiect.

Organizatorii MCs United au in plan, ca pe viitor, această mișcare sa depășească granițele Timișoarei și să realizeze ediții cu artiștii locali și de talie națională, reprezentativi ai fiecărei zone. Astfel, această mișcare va putea deveni o platformă pe care s-ar putea promova treptat și sustenabil întreaga comunitate de hip-hop din România, cu toate elementele sale distinctive. MCs United promovează respectul, munca și ajutorul reciproc și militează pentru unitate și protejarea ecosistemului.

MC-ii care au făcut parte din primele două ediții sunt: Doxă, Gemini Jaxx, Kaos INK, MCx Woodie, MC44, Megga Dillah, Mithrill, One Lion (Lionriddims), Prat, Sangomma, TMITS. Instrumentale au fost realizate de: Dj Flamă și Trooh Hippi iar producția audio/video: DSP și Lionriddims.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.