Percheziții în vestul țării, pentru destructurarea unei grupări care făcea trafic de...

Percheziții în vestul țării, pentru destructurarea unei grupări care făcea trafic de migranți

0
DISTRIBUIȚI

O rețea specializată în trafic de migranți, care își avea sediile în Arad și în București, a fost destructurată, azi-dimineață, de procurorii DIICOT. Oamenii legii au efectuat trei percheziții domiciliare. Din grupul specializat  specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranţi în formă continuată, trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă agravată și favorizarea făptuitorului fac parte șapte persoane.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial ARAD împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J.


Arad au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare în București și în Arad, azi-dimineață. Doi dintre membri reţelei infracţionale (dintre care unul reprezentativ din cadrul conducerii Grupării Sportivilor din municipiul Bucureşti) au săvârşit mai multe furturi cu prejudicii mari şi în bandă organizată pe teritoriul Elveţiei.

Pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, au coordonat şi organizat împreună cu ceilalţi cinci membri ai grupului, repatrierea lor şi a copilului minor în ţară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul de a îngreuna cercetările şi tragerea acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigații Criminale, D.G.P.M.B. – Serviciul Grupări Infracţionale Violente şi a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Arad.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.