Nicolae Robu, sigur că va câștiga un nou mandat de primar indiferent...

Nicolae Robu, sigur că va câștiga un nou mandat de primar indiferent de numărul de tururi

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu susține că nu îl va afecta cu nimic dacă se va decide ca alegerile locale din acest an să fie desfășurate în două tururi. Astfel, primarul Timișoarei a precizat că susține inițiativa PNL prin care primarii ar putea fi aleși cu cel puțin 50% din voturile exprimate.

„PNL consideră de multă vreme că alegerea primarilor trebuie să fie făcută cu cel puțin 50% plus 1 din voturile exprimate. Acum decizia fermă a PNL este ca guvernul PNL să-și angajeze răspunderea pentru schimbarea legislației, astfel încât să se ajungă la împlinirea acestui deziderat al majorității cetățenilor.


Nu spun alegeri în două tururi, pentru că nu acesta este scopul, ci ca primarii să fie aleși cu majoritate de voturi. PNL urmărește să instituie normalitatea, niște reguli care să fie în consonanță cu bunul simț. Vom vedea dacă și celelalte forțe politice vor susține această idee sau nu. Pentru primarii în funcție mereu s-a dovedit că este mai avantajos să se facă alegeri ca și până acum, statisticile arată că primarii în funcție s-au clasat pe primul loc, dar și că majoritatea primarilor aflați în funcție au obținut peste 50% plus unu din voturi. Eu sunt primar în funcție, dar nu trebuie să punem interesul nostru personal în față. Eu sunt adeptul alegerilor într-o formulă care să impună obținerea sprijinului prin vot a cel puțin 50% plus unu din voturile cetățenilor. Dacă nu se întâmplă asta într-un tur, legea trebuie să permită și organizarea turului doi, unde se califică primii doi clasați”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că alegerea primarilor în două tururi de scrutin nici nu-l avantajează, nici nu-l dezavantajează. „Pentru mine este chiar totuna. Dar nu asta este important, dacă pe mine m-ar avantaja sau nu, ci cum este mai bine pentru țară”, a conchis Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Scuze dar asta nu se cheamă nesimțire ! Tibi, nu ai vreun cunoscut medic la spitalul de la Jebel ? Întreabă-l și îți va spune imediat ce e, e patoilogic dar nu e nesimțire !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.