Președintele USR Timiș: „Sper că nu ați dat drumul unor concursuri cu...

Președintele USR Timiș: „Sper că nu ați dat drumul unor concursuri cu dedicație, domnule Dobra”

1
DISTRIBUIȚI

Două posturi de directori și cinci de șefi ai unor servicii au fost scoase la concurs în cadrul Consiliului Județean Timiș, în urmă cu câteva zile. Concret, se caută directori executivi pentru Direcția Control Intern Managerial, Comunicare și Relații Interinstituționale și pentru Direcția Resurse Umane, Organizare și Salarizare. De asemenea, CJ Timiș caută și șefi pentru Serviciul Achiziții Publice, Serviciul Intern de Prevenire și Protecție, Serviciul Strategii și Managementul Proiectelor, Serviciul Financiar, Contabilitate, dar și pentru Serviciul Administrarea Patrimoniului.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul instituției, dosarele de concurs se depun până la data de 03 februarie, la sediul CJ Timiș – Serviciul Resurse Umane, la camera 326. Urmează proba scrisă, care va avea loc în data de 17 februarie, la ora 10.00, iar apoi interviul.

Cristian Moș, liderul USR Timiș, a ținut să-i transmită un mesaj lui Călin Dobra, președintele CJ Timiș, după ce a aflat că aceste posturi au fost scoase la concurs.


„Sper că nu ați dat drumul unor concursuri cu dedicație, domnule Dobra”, a spus Moș.

Liderul USR Timiș explică faptul că aceste posturi scoase la concurs au fost acoperite cu interimari și că i se pare dubios că se fac angajări tocmai acum pentru a se intra în normal.

„Aceste posturi au fost (până acum) acoperite cu interimari. La fel ca administrația Robu, și cei de la CJ Timiș preferă să lucreze cât mai mult cu interimari, cărora le prelungesc discreționar mandatele (probabil tocmai fiindcă interimarii sunt ascultători și, nefiind 100% siguri pe pozițiile lor, nu ies din cuvântul șefului). Dintr-o dată, însă, s-au hotărât să intre în mersul normal al lucrurilor, cu mai multe posturi în același timp. De ce se grăbesc? Putem doar să presupunem faptul că vor să-și pună oameni loiali partidului în funcții, pentru a bloca o viitoare nouă administrație. Atitudinea asta nu este deloc nouă, este deja o tradiție în fiecare administrație: lași în urmă oameni care îți sunt datori ție, astfel încât o nouă conducere să nu poată să-și facă treaba”, a precizat Cristian Moș.

De asemenea, liderul USR Timiș susține că nu poate să nu se întrebe cum și cât de corect au fost stabilite condițiile referitoare la studiile necesare la concursul de promovare. „Nu de alta, ci fiindcă am văzut de prea multe concursuri cu dedicație, în care cerințele sunt făcute după CV-urile celor care trebuie să ocupe acele posturi”, a adăugat Cristian Moș.

Totodată, președintele USR Timiș a anunțat că luni va trimite o cerere de informații Consiliului Județean Timiș, prin care va solicita numele celor care au asigurat interimatul direcțiilor și serviciilor pentru care se organizează acum concurs, pentru ce perioadă de timp și care au fost criteriile în baza cărora au fost desemnate aceste persoane.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.