Ripensia a pierdut cu Fortuna în primul amical al iernii. Un nume...

Ripensia a pierdut cu Fortuna în primul amical al iernii. Un nume nou confirmat, dar şi o incertitudine înainte de stagiul turcesc FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii au cedat la limită în primul test din 2020, în faţa revelaţiei timişene din C4. Fortuna Becicherecu Mic a câştigat cu 1-0 contra Ripensiei Timişoara după un meci în care ambele echipe au mizat şi pe jucătorii noi sosiţi în această perioadă. După acest joc tehnicianul divizionarei secunde mai avea o certitudine – mijlocaşul ofensiv Cosmin Sârbu (ex-Tg. Mureş), care e văzut ca un posibil înlocuitor al lui Zaluschi.

La Baza 2 timişorenii din Fabric au mizat şi pe cei trei moldoveni anunţaţi azi. Totuşi, informaţia de pe pagina Ripensiei a fost mai târziu anulată căci unul dintre aceştia, mijlocaşul Ivan Urvanţev încă nu e „rezolvat” 100%, „Ripi” mai fiind nevoită probabil să plătească o grilă pentru că jucătorul e sub 23 de ani.

Meciul în sine a fost departe de a putea fi numit spectaculos, căci ambii antrenori au recurs la numeroase schimbări. În minutul 15 Horaţiu Moldovan, prima achiziţie a lui „Ripi” în iarnă, a intervenit sub bară la şutul lui Z. Radu din apropiere. Dar până la urmă divizionara C a deschis scorul 20 de minute mai târziu, când Zurbagiu l-a învins pe Dobre cu un voleu din apropiere. Ripensiştii au cam lipsit în prima parte din careul advers, dar puteau să egaleze cel puţin pe finalul părţii secunde. Cu circa un sfert de oră înainte de final Hecsko a reluat defectuos din apropiere iar peste alte zece minute Golda a irosit o altă şansă, cu un şut pe lângă poartă.

A rămas 0-1. Dacă pentru Fortuna urmează pregătire pe plan local, Ripensia va pleca luni în Antalya, unde se va pregăti timp de zece zile pentru o primăvară care se anunţă complicată.

„A fost un joc bun, mulţumim celor de la Becicherec că au acceptat să joace. Venim după un cantonament, o primă parte fizică a pregătirii, un joc în care ne-am creat destule situaţii de a marca. Din păcate le-am irosit, nu contează atât de mult rezultatul în momentul ăsta, dar e supărător că am primit din nou gol la o fază foarte simplă. Rămâne să mergem şi să lucrăm partea tehnico-tactică în Antalya, cu jocuri de verificare, vom întâlni adversari buni şi dorim să ne pregătim cât mai bine pentru ceea ce urmează”, a declarat Alexandru Pelici.

„Într-adevăr, victorie azi, important e că am reuşit un joc foarte bun, ţinând cont că am început pregătirea de patru zile. Băieţii mei s-au prezentat onorabil în faţa Ripensiei. Până la urmă rezultatul contează mai puţin. Important e că am ieşit cu toţii valizi după acest joc. Noi credem că uşor uşor o să ne intrăm în ritm. S-a văzut în anumite momente că nu avem prospeţime, dar cu trecerea timpului băieţii o să ajungă la un nivel bun”, a spus şi Vasile Luţă, tehnicianul Fortunei. Dan Silaghi (ex-Ghiroda), Raul Gălăţan (Orţişoara, L4) sunt numele sigure care s-au alăturat timişenilor. Aceştia i-au testat totodată azi pe portarii Jurcă (Brad), Al. Ciută (Deva) şi jucătorii de câmp Ed. Olariu (Lugoj), Claudiu Tunduc (CAO, L4 Bihor) şi Veljko Iovanovici (ACS Poli).

Ripensia: Moldovan (30, Dobre) – A. Macriţchii, V.


Macriţchii, Apro, Benea (30, Lungu) – Stoi, T. Călin – Urvanţev, Neagu, Sârbu – Mărgărit (prima repriză); Dobre (60, Păduraru) – Lungu (60, Gavrilă), Tînc (60, Ţiereanu), Hecsko, A. Mariţchii – Burdeţ, V. Mariţchii – Popovici (52, Monea), Urvanţev (65, Sârbu), Chera (60, Vasluian) – Mărgărit (60, Golda). Antrenor: Alexandru Pelici

Fortuna: Jurcă – Leucian, Soare, M. Toma, Roşie – Z. Radu, Zurbagiu, Giuricici, Gălăţan – Bîrză, Silaghi. Au mai jucat: Ciută, Costoaie, Culda – Terec, Oneţ, Hodiş, Iovanovici, Oancia, Ed. Olariu, Anagor, Stănilă, Bostan, Centea, Tunduc. Antrenor: Vasile Luţă

Sârbu a confirmat, un moldovean e cu semnul întrebăriii

Pe lângă gemenii Andrei şi Valerii Macriţchii din Moldova, Pelici l-a văzut şi de Cosmin Sârbu (23 ani), mijlocaş ofensiv care a evoluat şi la ASA Tg. Mureş în eşalonul secund, de care s-a declarat mulţumit şi care urmează astfel să fie înregimentat. Timişoreii l-au testat şi pe Daniel Mărgărit (tot 23 ani), atacant trecut şi pe la ASU Poli, ultima dată la Alba Iulia în C. „Toţi patru care au evoluat azi sunt okay din punctul nostru de vedere. Cel puţin la Cosmin Sârbu e o problemă fizică, e în urmă cu pregătirea, mai are de recuperat, dar fotbal ştie, vârsta o are… Sârbu rămâne sigur, cel puţin din punctul nostru de vedere, nu ştiu dacă a vorbit cu conducerea din punct de vedere financiare, e un jucător care odată pus pe picioare ne poate ajuta. Are calitate acolo între linii, se vede că se simte mai bine în zonă centrală faţă de cum a jucat aripă în prima repriză. Ne poate aduce un plus. Poate să suplinească atunci când va fi pregătită lipsa lui Zaluschi. E un jucător de acelaşi profil, cu glezna fină”, a mai spus Pelici. Acesta a explicat şi de ce a dispărut informaţia legată de transferul celor trei moldoveni: „Sunt jucători interesanţi, acum e o problemă la, cel puţin unul dintre ei, nu ştiu care e statutul lor, vizavi de plata unei grile. Dacă s-au înţeles cu clubul ar putea să ne ajute. E vorba de Ivan, acolo e un semn de întrebare”. Altfel, Pelici a recunoscut că va fi greu de găsit înlocuitor pe măsură pentru Albert Voinea, transferat la Turris Tr. Măgurele. „Ripi” nu l-a folosit pe Vlad Tudorache (accidentat), în timp ce Alex Popovici a fost înlocuit mai repede după ce a suferit o lovitură puternică la picior.

Ripensia urmează să anunţe azi lista cu cei 23 de jucători care se vor îmbarca în avionul de Turcia în noaptea de duminică spre luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.