Orza despre candidatura lui Fritz: ”Timișoara are nevoie de un om care...

Orza despre candidatura lui Fritz: ”Timișoara are nevoie de un om care cunoaște orașul”. Ce spune despre viziunile strategice ale useristului

5
DISTRIBUIȚI

Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei, actualmente consilier local și candidat pentru Primăria Timișoara ca independent, crede că orașul de pe Bega trebuie să aibă în frunte o persoană care cunoaște locurile. Totuși, a ținut să menționeze că nu-l atacă pe contracandidatul său Dominic Samuel Fritz (USR-Plus), care este nou în Timișoara și o figură foarte proaspătă pe scena politică locală.

„Din punctul meu de vedere Fritz e un om tânăr. Am văzut că Robu l-a atacat cu cartea de muncă, dar eu cred că nu asta e problema. Problema unui om care vrea să vină în administrație la vârf este că trebuie să cunoască orașul, iar el nu are cum. Nu e o vină! Eu nu-i contest dragostea față de oraș, ar fi absurd. Timișoara e un oraș extrem de viu, de complex, în continuă mișcare, pentru ca cineva să poată să vină și să zică «gata, l-am deslușit!»”, a fost de părere Adrian Orza, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Cât despre șicanele făcute între cei care și-au anunțat intenția de a candida la Primăria Timișoara, Orza a fost de părere că „nu cred că e bine să fii om-orchestră și dirijor în același timp.


E bine să dai posibilitatea Timișoarei să dezbată idei, să accepte părerile tuturor pe un punct de vedere sau altul. Pentru asta este cunoscută Timișoara, însă lucrul acesta s-a estompat. Timișoara e un oraș complicat și de aceea este bine să evităm oamenii-orchestră și dirijorii providențiali”.

Așa cum a menționat-o și într-o postare pe Facebook, Orza a subliniat că multe dintre viziunile strategice ale lui Dominic Samuel Fritz sunt, de fapt, niște lucruri care au fost gândite și făcute deja de alții, în trecut, fie că e vorba despre strategia pentru cartierele timișorene, fie că este vorba de legături cu diaspora timișoreană.

„Se afle și cei care nu știau lucrul acesta. Timișoara a fost înainte orașul cu cele mai multe granturi venite exact cu sprijinul diasporei, și n-a trebuit să fim de origine germană, ci să fim deschiși. Timișoara s-a dezvoltat cel mai mult în timpul administrației din care am făcut parte, nu doar din cauza administrației. Am avut o colaborare foarte bună cu diaspora fără să facem parte din ea. Lucrurile astea s-au întâmplat, la fel ca altele ce se prezintă ca fiind o noutate. Nu sunt o noutate deloc!”, a opinat Adrian Orza.

Întrebat dacă ar accepta o dezbatere față în față cu Dominic Samuel Fritz, Adrian Orza a spus că a fost tot timpul omul dialogului și că nu a refuzat niciodată o dezbatere.

5 COMENTARII

  1. Timpul trece în galop și ne lasă, de fiecare dată, cu eșecurile noastre. Este anul 2020, au trecut 30 de ani din decembrie 1989, România a înregistrat numai eșecuri, mai ales, din 2004 încoace. Până când să mergem tot prin beznă?! Este momentul să ne trezim. Domnul Orza are dreptate. Timișoara are nevoie de un om al locului, nu de oameni importați de nu știu unde care să distrugă și ceea ce a mai rămas. Să se organizeze dezbateri în cadrul cărora locuitorii Timișoarei să-și spună părerile. Trebuie ales un om lucid, rațional, cu dragoste de Timișoara și de România, care să fie atașat locului și să aducă proiectele europene atât de dorite de timișoreni.

    • Un astfel de personaj avem certitudinea ca are radacini adanci in mafia locala si crima organizata , ca Ciuhandu dar mai bun:)

  2. Adi, ne lasi? Ai uitat cum stateai toata ziua si postai pe site-uri, cum faceai pe fantele pe la terase, seara, cu masina primariei, cum ti-ai construit casa de la Sag? Ti-e dor, nu-i asa, de vremurile alea?

  3. Da, candidatul la functia de primar trebuie sa cunoasca orasul. Timisorenii stiu ca orasul este acaparat de grupuri de interese sustinute de unii angajati din primarie, de clanuri interlope etc care nu respecta legile, normalitatea, bunul simt sau omenia. Mafia respecta doar banul. Tu ai fost cu Ciuhandu, cu Robu, viceprimar, consilier s.a.m.d. si te-ai opus vreodata mafiei din Timisoara ? Ai ascultat vreodata cetatenii cand au reclamat incalcarea legii de catre primarie si ai facut dreptate domnule viceprimar? Ai deconspirat vreodata o ilegalitate a primariei ? Niciodata. Esti ca Ciuhandu, mentorul tau, care, cand a fost intrebat, in direct, daca mai patroneaza mafia din primarie, a mormait in barba ca el nu stie. Tu cunosti orasul dar faci parte din mafie. Ar trebui sa fii trimis in judecata ca ceilalti. Candidatul, pe langa ca trebuie sa cunoasca orasul, trebuie sa fie om cinstit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.