Guvernul vrea să cumpere mașini cu termoviziune pentru frontiera de vest a...

Guvernul vrea să cumpere mașini cu termoviziune pentru frontiera de vest a țării. Cât de mare este deficitul

1
DISTRIBUIȚI

Pe agenda de astăzi a Guvernului se află o hotărâre ce vizează achiziția a 49 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, valoarea totală a investiției fiind de peste 51 de milioane de lei, conform Notei de fundamentare. Conform sursei citate, autospecialele ar urma să intre în dotarea Poliţiei de Frontieră (PFR).

Cele 49 de echipamente ar urma să fie distribuite în: municipiul București, județele: Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța, Tulcea, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Maramureș, Satu Mare, Bihor și Arad.

„Finanțarea proiectului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul programului național aferent Fondului pentru securitate internă și de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”, arată Nota de fundamentare.

Potrivit sursei menționate anterior, în acest moment, la nivelul PFR se înregistrează un deficit de 271 de autospeciale cu termoviziune, față de prevederile normelor de înzestrare în vigoare.

„Achiziționarea autospecialelor de supraveghere cu termoviziune aduce un aport semnificativ în munca operativă de supraveghere a frontierei externe, dar și creează condițiile favorabile prevenirii trecerilor ilegale a frontierei terestre”, mai arată Nota de Fundamentare.

Guvernul va analiza și o altă hotărâre ce vizează achiziția a cinci şalupe de intervenţie, care vor intra tot în dotarea Poliției de Frontieră.


Conform Notei de fundamentare a acestei hotărâri, valoarea totală a investiţiei este de peste 41.5 milioane de lei.

1 COMENTARIU

  1. O prostie si furt din banii publici.Mai bine ar avea grija de cele vechi si cu putin intetes ar fi ok.Decat sa platesti un service serios ptr aparatura prefera sa cumpere masinii noi.O prostie.Un alt furt ptr vre-un guvernant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.