Remiză cu multe ratări între ASU Politehnica şi CSC Ghiroda. „Pe radarul”...

Remiză cu multe ratări între ASU Politehnica şi CSC Ghiroda. „Pe radarul” alb-violeţilor se află şi un fost jucător de Liga I FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a încheiat azi la egalitate cu divizionara C CSC Ghiroda în al doilea test al iernii. A fost 1-1 pe „Ştiinţa”, scor stabilit încă din primele zece minute. Oaspeţii au marcat primii, prin ex-alb-violetul Adrian Ungureanu, în timp ce Mircea Axente a egalat din penalty pentru gazdele timişorene. Ambele echipe au mai irosit şanse uriaşe de a marca.

Ghiroda a început mai bine meciul „mutat” în Centru după ce iniţial trebuia să se dispute la Baza 2. Vremea bună şi gazonul natural au adus şi goluri, dar şi multe ocazii irosite. În minutul 4 putea fi deja 0-1, după ce Ungureanu a obţinut un penalty în duel cu portarul Contra. Alex Baranyi a executat, dar goalkeeperul a intuit colţul şi a respins mingea trimisă de la punctul cu var. Peste doar două minute însă aceasta a fost surprins de şutul foarte bun trimis de fostul coleg „John” Ungureanu din marginea careului. Balonul a muşcat transversala şi a intrat în poartă.

„Băieţii în ghete” s-au avântat şi ei în atac după deschiderea scorului. Mera a fost faultat şi echipa sa a beneficiat de asemenea un 11 metri. Axente a reuşit să marcheze cu un şut în dreapta lui Barbu din lovitură de pedeapsă. 1-1 părea să nu reziste prea mult, dacă scorul ar fi fost trecut pe tabelă. Dar ambele părţi s-au precipitat la următoarele şanse. Manea ori Pop, pentru gazde, respectiv Velici şi Kayondo pentru vizitatori, ultimul scăpat singur cu portarul, au „iertat” în repriza a doua.

Pentru Ghiroda a fost al treilea test al iernii, după 2-0 cu Ripensia U19 şi 5-2 la Giarmata. În timp ce ASU Poli mai bifase un singur meci, victoria cu 5-1 în faţa Pobedei Star Bîşnov.

ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera, Scutaru, Dros – D. Codrea, Ignea – Săulescu, D. Radu, Kuhn – Axente (prima repriză); Murariu – Sofran, Vidrăsan, Coadă, D. Bot – Dros, Gaşpar – Trip, Navas, Manea – Al. Pop. Antrenor: Octavian Benga.

CSC Ghiroda: R. Barbu – Stupu, Bocşan, R. Mureşan – Mancaş, Ad. Lazăr, Poparadu, D. Ciobanu – Budur, Baranyi, Ungureanu. Au mai intrat: Sipos, Mosoarcă – Vlădia, Semeniuc, Goţa, Kayondo, Andreca, Bâte, Ghinescu, Piţuc, Piţigoi şi Velici. Antrenor: Vlad Bura.

Interes pentru un fost jucător din elită al lui ACS Poli

„A fost un test foarte bun, am întâlnit un adversar foarte bun, care are în componenţă jucători de Liga a II-a şi chiar foşti jucători de Liga I.


Un test util, pentru a vedea anumite deficienţe şi ce am mai avea de lucrat sau completat. Un rezultat, aş putea spune nedrept, am avut o sumedenie de ocazii în repriza a doua. Ocazii care în meciurile oficiale nu ai voie să le ratezi, e un lucru care mă pune pe gânduri. Ajungem în zona careului şi nu fructifică sau nu alegem cele mai bune soluţii. Pe parcurs sper că vom remedia aceste probleme şi în viitor să arătăm mult mai bine”, a declarat Octavian Benga, tehnicianul alb-violeţilor, despre meciul de azi. De la ASU Politehnica au lipsit câţiva jucători care au acuzat accidentări uşoare (Motreanu, Cherecheş şi B. Vasile).

Altfel, „Băieţii în ghete”, pe lângă soluţii „sub vârstă” din propria pepinieră, mai caută şi un jucător experimentat. O soluţie ideală ar fi sosireal ui Alexandru Munteanu, mijlocaş de care s-a despărţit Petrolul şi care are experienţa Ligii I inclusiv la ACS Poli. „E posibil să fie el, e posibil să fie oricine… până nu e semnat nu putem vorbi… Orice jucător care are valoare de Liga I e util formaţiei noastre”, s-a rezumat să adauge Tavi Benga.

Conform programului stabilit, următorul joc al Politehnicii va fi miercuri, 5 februarie, în compania Fortunei Becicherecu Mic.

Ghiroda, o „nouă” echipă

CSC Ghroda a parcurs o pauză competiţională cu multe transferuri-surpriză, multe de la nivelul imediat superior. Echipa de pe Calea Lugojului îşi formează treptat o trupă solidă pentru atacarea ediţiei următoare de campionat, când îşi propune „ceva mai mult”.

„Mă bucur că am reuşit să avem acest meci de pregătire, în compania unei echipe bune, bine organizată, care îşi propune să meargă în fruntea clasamentului Ligii a II-a, ceea ce le şi dorim. Băieţii noştri s-au dăruit, au făcut un joc bun, nu pot să spun că nu contează rezultatul pentru mine, contează enorm căci doar aşa poate să crească o echipă, prin rezultate şi prin joc. Jocul m-a mulţumit, băieţii au fost implicaţi, vin după o perioadă de încărcare. Consider că a fost un test benefic”, a spus şi Vlad Bura, tehnicianul Ghirodei.

Până acum formaţia timişeană a făcut în această iarnă nu mai puţin de nouă mutări. Printre sosiri se numără: Ad. Lazăr, Piţigoi, Ungureanu (toţi de la ASU Poli), Vlădia, Velici (ambii CSM Reşiţa), Kayondo (Carani), Stupu (Dumbrăviţa), R. Mureşan şi D. Ciobanu (ambii CSU UVT). Sâmbăta viitoare, Ghiroda va da piept cu ACS Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.