DSP Timiș: Persoanele care revin în țară din zonele din Italia afectate...

DSP Timiș: Persoanele care revin în țară din zonele din Italia afectate de coronavirus, în carantină 14 zile

0
DISTRIBUIȚI

medic

Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut publice, astăzi, informații legate de măsurile care au fost luate în județul nostru cu scopul prevenirii apariției de cazuri cu coronavirus în România.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, în urma videoconferinței de astăzi cu ministerul Sănătății, au fost făcute mai multe precizări privind atitudinea pe care DSP Timiș trebuie să o aibă față de persoanele care sosesc din China sau Italia, precum și a măsurilor care se impun.

„În acest sens: persoanele care revin în țară din localitățile carantinate ale Italiei, acestea vor fi carantinate, în spațiile cu această destinație, timp de 14 zile; persoanele care vin din Italia, din regiunile în care au fost semnalate îmbolnăviri, dar nu din localitățile carantinate, acestea se vor izola la domiciliu pentru 14 zile.


Pentru celelalte persoane care au călătorit în Italia, dar nu în aceste regiuni, până la acest moment nu se impun niciun fel de măsuri. Precizăm că Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș, prin personalul propriu, monitorizeazăp toate persoanele carantinate sau izolate la domiciliu, pe întreaga perioadă. Transmitem pe această cale mesajul domnului ministrul al Sănătății Victor Costache, care ne îndeamnă la calm și liniște, România neaflându-se în criză, iar măsurile luate până acum fiind eficiente”, a informat DSP Timiș.

Potrivit ministrului Sănătății, în cadrul Institutului de Sănătate Publică va funcționa un telverde, unde persoanele interesate pot suna pentru a afla informații suplimentare despre coronavirus.

„Toate persoanele din carantină vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, la fel și cele care vor fi izolate la domiciliu, care vor primi un alt set de reguli. Aceste materiale vor fi elaborate de către reprezentanții Institutului de Sănătate Publică și transmise în timp util. Tot la institut va funcționa un telverde care va putea fi apelat de către cei interesați să obțină măsuri suplimentare despre noul tip de infecție cu coronavirus”, a spus ministrul Costache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.