USR-istul Fritz, despre candidatura la Primăria Timișoara: „Nu cred că e importantă...

USR-istul Fritz, despre candidatura la Primăria Timișoara: „Nu cred că e importantă culoarea pașaportului”

6
DISTRIBUIȚI

Transparență și digitalizare, acestea sunt cuvintele de ordine pentru candidatul USR la Primăria Timișoara, Dominic Samuel Fritz, în cazul în care va reuși să ocupe fotoliul de edil-șef al orașului de pe Bega, pe care acum îl râvnește. Întrebat concret cum va face aceste lucruri, neamțul a spus că prima dată trebuie făcut un audit extern.

„Noi am stabilit cinci priorități pentru Timișoara, iar prima este să transparetizăm și să digitalizăm administrația publică locală – primăria și celelalte instituții în subordine. Înseamnă că ne trebuie în Timișoara o altă cultură de respect pentru reguli. Este baza candidaturii mele. Trebuie să ajungem la un stat și o administrație bazată pe reguli, nu ne relații”, a spus Dominic Samuel Fritz, invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Întrebat cum are de gând, concret, să facă aceste lucruri, Fritz a menționat că dacă va ajunge primar al Timișoarei, va face un audit extern. „Trebuie făcut un audit extern de o firmă serioasă. Să vedem câți oameni lucrează și la ce. A doua măsură în multe privințe este să venim cu informații care acum sunt închise publicului și să le aducem la lumină. Vorbesc despre o chestie foarte concretă cum ar fi faptul că nu există o listă a patrimoniului local. Ce case, ce terenuri sau apartamente deține primăria? La cine sunt concesionate? La ce preț? Nu există lista aceasta”, a specificat candidatul USR la Primăria Timișoara.

Dacă va ajunge în fruntea instituției de pe CD Loga, Dominic Samuel Fritz ia în calcul o reformă în primărie.


„Timișora nu este nici primul, nici ultimul oraș care se confruntă cu o reformă în administrație. Putem să ne uităm ce s-a întâmplat la Reșița, la Oradea, unde au venit primari ce au stabilit chestii. Este vorba de o restructurare organizațională. Trebuie să ne uităm la nivel de structură organizațională. Au fost tot felul de restructurări care nu au ținut logca de structură organizațională. Trebuie să ne uităm la calitatea oamenilor care lucrează și să verificăm dacă au cunoștințe și competențele necesare”, a mai spus Fritz.

Întrebat ce îl mână în lupta pentru a fi primar al Timișoarei, Samuel Fritz a răspuns că orașul este plin de pontețial care trebuie valorificat. „Nu am apărut acum în Timișoara. M-am îndrăgostit în 2003 și am învățat limba română și am rămas fidel orașului de atunci. M-a determinat să candidez faptul că Timișoara are potențial risipit de 30 de ani. Cred că suntem într-un punct în care trebuie să ne decidem dacă vrem să acceptăm dacă să rămânem în urmă sau să ne folosim de potențialul și comunitatea locală care are energie, pentru a schimba traiectoria orașului. Cred că pot coagula aceste energii pentru că lumina de aici trebuie focusată spre schimbare”, a specificat candidatul USR la Primăria Timișoara.

Pentru a deveni primar, Fritz va trebui să-i convingă și pe cei care nu sunt întocmai de acord ca un oraș din România să fie condus de un cetățean german. „Pentru cei pentru care contează culoare pașaportului, spun că nu am cum să-l schimb. Eu cred că pentru marea majoritate a timișorenilor e important cine are viziunea și energia necesară pentru a schimba lucrurile în Timișoara nu doar la suprafață, ci să se lupte cu problemele existente. Nu cred că e pentru majoritatea timișorenilor e importantă cetățenia mea”, a menționat neamțul Dominic Samuel Fritz.

6 COMENTARII

    • Avem foarte multi romani stabiliti in europa care ocupa functii de conducere in administratia publica, pe postul de primar in diferite orase germane samd. Daca tu esti rasist nu e imperativ sa fim toti la fel …

  1. ca si sugestie, o formulare accelerata a intrebariilor nu ar fii posibila? cred ca Fritz facea fata. inca ceva, interviurile se tin in pivnita, de e atit de intuneric? daca Fritz nu e ales, trebuie importat Bolojan din Oradea, ca ala face exact ce zice si asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.