Fritz, reacție rapidă: ” Salariul meu lunar în Administrația Prezidențială Germană a...

Fritz, reacție rapidă: ” Salariul meu lunar în Administrația Prezidențială Germană a fost, până în septembrie 2019, 4.670 de euro net”. Ce provocare îi lansează primarului Robu

6
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR – PLUS la Primăria Timișoara, Dominic Fritz, a reacționat rapid după primul atac dur al primarului Nicolae Robu care l-a ”înțepat”, fără a-l nominaliza, că un șomer candidează la cea mai importantă funcție din administrația municipală.

”Sistemul vechi începe atacurile disperate. Bineînțeles că nu atacă ideile mele pentru Timișoara, ci atacă, cu minciuni, persoana mea – altfel ar fi prea evident că ei nu au, de fapt, nicio idee pentru Timișoara, în afara propriilor interese. La câteva zile după ce PRO România (adică PSD-ul sub acoperire) a ieșit în conferință de presă spunând că eu sunt ”șomer” și ”întreținut”, primarul Robu (candidatul comun PSD-PNL din 2012) a publicat un sondaj pe Facebook cu exact același limbaj”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.


Susținând că ”sunt un pic amuzat că primarul nu are curajul sau onoarea să-și asume acest atac direct la persoana mea (pare-se că frica lui cea mai mare este să pronunțe numele meu)”, candidatul USR a explicat din ce bani trăiește.

”Salariul meu lunar în Administrația Prezidențială Germană a fost, până în septembrie 2019, 4.670 de euro net. Mult mai mulți bani decât am avut nevoie, așa că, în ultimii ani, am reușit să pun o bună parte deoparte”, a explicat Fritz care a a adăugat că ” în 2015 mi-am cumpărat, tot din banii puși deoparte, apartamentul din cartierul Iosefin, în care trăiesc. Făcând naveta între Timișoara și Berlin, am dat apartamentul în chirie în perioadele în care nu l-am folosit eu, ceea ce mi-a permis să am un venit suplimentar”.

Fritz a contraatacat și l-a acuzat pe Robu că încasează două salarii din bani publici – ”înțeleg că pentru oamenii din vechiul sistem politic, ca domnul Robu, politica este un alt fel de a face bani. Mulți bani.Primarul Robu încasează, pe lângă salariul lui de primar, încă un salariu de profesor universitar cu normă întreagă, adică peste 12.000 de lei lunar. Mă întreb, oare, ce denotă mai mult respect pentru Timișoara? Să trăiască cineva din două salarii din bani publici, sau să renunțe cineva, pentru câteva luni, la jobul și salariul lui ca să poată să facă o campanie electorală cu adevărat bazată pe oameni, nu pe mișmașurile sistemului?”.

La final, candidatul USR l-a provocat pe Nicolae Robu la o dezbatere. ” Sper să nu se mai ascundă în spatele unui cont de Facebook, ci să aibă curajul să-și apere (ne-)realizările într-o dezbatere directă cu mine, în fața publicului timișorean pe care pretinde că îl respectă”, a scris Fritz.

 

 

6 COMENTARII

  1. Foarte bine! Să vină Robu, primarul fanfaron și urechist, dacă are curaj, să discute cu un om cu experiență europeană în administrație publică locală!

    • Mai aveţi pe vreunul la USR Timiş cu experienţă în administrație publică locală ? Frit a fost foarte moale până acum şi n-a atacat problema gravă a furtului banului sau proprietăţii publice.

  2. Domnule Fritz e cred că nu are rost să întrați într-un dialog cu un papagal sau cu un om deja compromis fiind calificat ca și om al mafiei.
    Dacă vreți sa l întrebați pe acest papagal de un a avut milioane de euro sa le dea copiilor pt a dezvolta cartier de vile?????
    Acest papagal de primar minte și dezbina și curios cu toate că fură din patrimoniul statului nimeni nu se autosesizează cu privire la aceste aspecte.

  3. 4760 € nu sint bani multi. inmultind cu 0,65 impozit-sanatate-solidarität, probabil single, face cam 3100 €. chiria 600-800 € ramin aprox 2400 €, nu ajungi departe cu ei. sa speram ca va face treaba buna ca Primar in Timisoara si va invata repede, lucru de care nu ma indoiesc. sper sa-l depaseasca pe actualul Primar care e un fel de sef de santier fanfaron si incompetent. sigur ca e un risc, dar si cu pezentul a fost si cine isi inchipuia ca primeste un astfel de fost Rector al Politechnicii. Avram si apoi Anton erau din cu totul alt material, asta nu-i decit un caraghios, pur si simlu.

    • O zis salar net, din brut se scade impozitul, sanatatea etc..asa ca ii raman 4000 euro dupa plata chiriei si cam faci treaba cu ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.