Microfoanele de argint fabricate în Timișoara de Emil Kindlein vor fi expuse...

Microfoanele de argint fabricate în Timișoara de Emil Kindlein vor fi expuse în capitala Austriei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Miriam Raneburger

Povestea microfoanelor de argint realizate după un concept original de timișoreanul Emil Kindlein ajunge din nou în Austria, artistul fiind invitat să participe la Ottakringer Vinyl & Music Festival, eveniment ce va avea loc în perioada 7 – 8 martie la Viena. Festivalul desfășurat în capitala Austriei beneficiează de prezența unor distribuitori de echipamente Hi-Fi, merchandising, producători de instrumente muzicale și multe altele.

Emil Kindlein este cunoscut și pentru creearea Analog Mania, „cel mai mic festival din Timișoara“, care anul trecut a ajuns la ediția cu numărul șapte. Festivalul a reușit încă din start să atragă atenția pasionaților de filme și muzică. Printre exponatele care au făcut deliciul manifestărilor derulate în cadrul Analog Mania de-a lungul anilor s-au numărat amplificatoare pe tuburi produse de Gabriel Sound Garage (SUA), un experiment audio – vizual „Analogic Floyd geometry 84“ cu dr. în arte vizuale Gabriel Kelemen, un workshop despre suporturile analogice pentru audiofili cu Bogdan Puriş sau o proiecţie de film prezentată de dr.


Gheorghe Şvaiţer. Melomanii au mai avit parte și de un „catalog“ editat într-o rolă de film pentru aparate foto sau lansarea sub formă de casetă a albumului „Corigent la limba română“.

Microfoanele meşteşugite de Emil Kindlein reprezintă o premieră mondială fiind realizate printr-un procedeu complex ce presupune o metodă tradiţională de creare a bijuteriilor. Microfoanele sunt făcute din argint, după modelul celor folosite în prima jumătate a secolului trecut, iar pentru realizarea unui microfon, Emil Kindlein a folosit până la 500 de grame de argint. Argintul, odată pregătit, este turnat în lingotieră, ajunge la laminor. Până şi şuruburile sunt făcute din argint. Microfoanele realizate la Timișoara au fost lansate în 2013 printr-un spectacol deosebit desfăşurat la Sinagoga din Cetate. Acestea sunt produsul unei tradiţii de familie care începe în anul 1929. Tehnologia realizării acestor bijuterii muzicale este încununarea experienţei a trei generaţii ce împleteşte meşteşugul de bijutier, tehnica electronică şi arta muzicală. În cursul ultimilor ani, microfoanele realizate la Timișoara au mai fost prezentate și în cadrul unor manifestări internaționale de prestigiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.