Păduri devastate de vântul puternic, în vestul țării FOTO

Păduri devastate de vântul puternic, în vestul țării FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2025648224">

Aproape 100 de hectare de pădure au fost afectate de vântul puternic în această săptămână, în Valea Jiului. Urgia naturii a lăsat în urmă privelişti dezolante, cu nenumărați copaci culcați la pâmânt.

„Imagini dezolante, rezultatul doborâturilor şi rupturilor provocate de rafalele puternice de vânt înregistrate în prima săptămână a lunii februarie, în pădurile administrate de Ocolul Silvic Petroşani. Estimăm că a fost afectată o suprafaţă totală de 95 de hectare de pădure, în special arborete de molid, arborii prejudiciaţi însumând un volum de aproximativ 7.000 de metri cubi”, a informat Romsilva – Direcţia Silvică Petroşani. În ultimele săptămâni, zona a fost în mai multe rânduri sub avertizare cod galben sau cod portacliu de vânt puternic.

Ocolul Silvic Petroşani administrează 22.361 hectare de pădure. În 2020, 14 loturi de pădure de pe raza Ocolului au fost scoase la licitaţie pentru exploatare.

Sursa foto: Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.