Serate baroce la Timișoara, cu concerte de excepție la „Ion Vidu”

Serate baroce la Timișoara, cu concerte de excepție la „Ion Vidu”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-717837870">

Tradiția Seratelor Baroce continuă în prag de primăvară cu o nouă ediție în zilele de 27 și 28 februarie, cu două concerte de excepție care vor avea loc în sala barocă a muzeului de artă și în sala de concerte a Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.

Concertul de joi, 27 februarie, va începe la ora 18.00 și va fi dedicat perioadei romantice din secolul al XIX-lea, în repertoriu fiind incluse piese muzicale pentru diferite instrumente de Frédéric Chopin, Felix Mendelsson-Bartholdy, Serghei Rahmaninov, Niccolò Paganini, Antonin Dvorak, Carl Maria von Weber, Edvard Grieg, Johannes Brahms și alții. Concertul va fi susținut de 23 de elevi ai colegiului, coordonați de prof. Roxana Maniu.

În 28 februarie, de la ora 19,00, în sala de spectacole a colegiului va avea loc un recital de flaut și pian susținut de Cristina Bojin la flaut și de pianista Heejung Kim. Cristina Bojin a fost prim flautist al operei din Pforzheim și a colaborat cu opera din Stuttgart, fiind o prezență constantă în sălile de concerte a mai multor țări europene, iar Heejung Kim este una dintre cele mai apreciate artiste coreene ale momentului, care a susținut concerte în Statele Unite și Europa, este prezentă în numeroase înregistrări și a înființat alături de muzicianul german Peter Florian The Osnabrück Piano Duo.

Intrarea este gratuită la ambele concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.