CJ Timiș analizează posibilitatea de a prelua pista de biciclete de pe...

CJ Timiș analizează posibilitatea de a prelua pista de biciclete de pe malul Begăi, după ce și Primăria Timișoara și-a anunțat intenția de a o administra

0
DISTRIBUIȚI

pista biciclete

Nicolae Robu i-a determinat pe reprezentanții Consiliului Județean Timiș să se răzgândească în ceea ce privește preluarea administrării pistei de biciclete de pe malul Begăi, care leagă Timișoara de granița cu Serbia.

Vă reamintim că această pistă a fost realizată în cadrul unui proiect european, în care Administrația Bazinală de Apă Banat a avut obligativitatea de a se ocupa de întreținerea ei pe o perioadă de cinci ani. În această lună, au expirat cei cinci ani, motiv pentru care Titu Bojin, șeful ABA Banat, a solicitat de mai multe ori reprezentanților CJ Timiș să o administreze, însă Călin Dobra nu a dorit să facă asta, invocând costurile prea mari.

Între timp, a intervenit Nicolae Robu, care a solicitat preluarea pistei de biciclete de către Primăria Timișoara, doar că municipalitatea nu a primit încă un răspuns din partea ABA Banat. Acest lucru i-a determinat și pe reprezentanții CJ Timiș să se mobilizeze, astfel că au solicitat, la rândul lor, mai multe date referitoare la pistă celor de la ABA Banat, existând posibilitatea de a o prelua.

„Este un subiect unde primăria din nou consideră că trebuie să intervină, neavând atribuții în ceea ce înseamnă teritoriul județului Timiș. Cred că eu am fost foarte clar. În acest proiect, consiliul județean a fost partener în ceea ce privește implementarea acestui proiect, împreună cu ABA Banat.


Nu aș vrea să transform acest subiect într-unul de campanie. Eu am transmis foarte clar din partea Consiliului Județean Timiș interesul, dar nu înainte de a studia foarte clar ce înseamnă proprietatea terenului respectiv, valoarea unei investiții, pentru că în momentul în care se închide acest proiect pe fonduri europene, va trebui să reinvestim în această pistă. În unele porțiuni nu se află într-o stare extraordinar de bună pentru circulație, și ceea ce înseamnă și întreținerea pistei respective. Suntem în continuare într-un proiect cu partenerii din Serbia, cu continuarea pistei și pe partea din Serbia, până la Zrenjanin, cu realizarea unui punct de trecere a frontierei și pe canalul Bega, și pe pistă. Este un punct de trecere a frontierei atipic, unde CJ Timiș are atribuții în sensul de realizare a acestui punct. În momentul în care ABA Banat ne va pune la dispoziție toate documentele solicitate din partea Direcției de Patrimoniu, vom lua decizia în ceea ce privește administrarea pistei, întreținerea și investițiile în pistă”, a declarat, astăzi, Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș susține că nu este chiar așa ușor de a transfera administrarea pistei de biciclete de pe malul Begăi, în condițiile în care a fost realizată pe mal, care se află în zona de securitate a canalului.

„Nu s-a pus niciodată problema de a nu dori pista. Se pune discuția în respectarea legislației pentru administrarea unei astfel de investiții. Pista respectivă se află pe un mal care este în zona de securitate a canalului Bega. Nu este chiar așa simplu cum fac unii declarații de presă sau cum declară alții în plenul consiliului județean. Sunt anumite responsabilități pe care trebuie să le știm foarte clar. Transferarea de administrare trebuie să se facă, în primul rând, de către proprietar, proprietar este statul prin Ministerul Apelor”, a detaliat Călin Dobra.

Președintele CJ Timiș a ținut să atace Primăria Timișoara pentru faptul că nu ar fi în stare să întrețină pistele de biciclete de pe raza orașului pe care le are în administrare, întrebat dacă ar fi dispus să intre într-un parteneriat cu municipalitatea. „Nu excludem niciun parteneriat. Dacă Primăria Timișoara are atribuții în administrarea pistei de biciclete, care nu se află pe teritoriul municipiului Timișoara, și care nu este în stare să-și administreze pista pe care în acest moment o are în administrare, suntem deschiși la un parteneriat, dacă au posibilitatea”, a conchis Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.