Fritz, reacție dură după ce Robu i-a jignit pe cei care l-au...

Fritz, reacție dură după ce Robu i-a jignit pe cei care l-au criticat: Nu trebuie să normalizăm limbajul golănesc

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a ținut să facă, ieri, mai multe precizări pe pagina sa de Facebook după ce propunerea sa de ștampilare a persoanelor izolate sau în carantină a fost aspru criticată de către internauți. Astfel, primarul Timișoarei a folosit cuvinte grele la adresa celor care au îndrăznit să nu aibă aceeași părere cu el, intitulând postarea „Mare-i grădina Domnului”.

„Iată o vorbă ce surprinde cum nu se poate mai bine faptul că în aceeași “grădină”, coexistăm cu același chip -desigur: aproximativ vorbind-, făpturi atât de diferite mental, sufletește, caracterologic! Unii suntem altruiști, alții profitori, unii suntem sinceri, alții fățarnici, unii suntem blânzi, alții violenți, chiar criminali, unii suntem responsabili, alții iresponsabili, etc., etc.! Cu toții participăm la festivaluri, mergem în concedii, frecventăm cluburi etc., unde acceptăm fără nicio șifonare să ne fie mâna ștampilată sau să ni se pună o brățară, pentru un număr de ore sau număr de zile. Ei bine, când în contextul unei crize precum epidemia de coronavirus, când s-a dovedit că unele persoane sunt iresponsabile și, prin conduita lor provoacă atâta rău unor oameni nevinovați, la propunerea mea ca cei cu obligația de a sta izolați sau în carantină să poarte o brățară sau să aibă aplicată o ștampilă exact ca cele folosite în hoteluri (“resort”-uri), la festivaluri, în cluburi etc.


pentru a putea fi ușor remarcați dacă ies în comunitate încălcându-și statutul, s-au năpustit asupra mea -cum am și anticipat că o să se întâmple, de altfel!- tot felul de “democrați”, “emancipați”, etc, în fond doar niște străini de democrație, semidocți, bolnavi de infatuare, oameni care nu pot etala nimic pozitiv ca bilanț al consumului de către ei de oxigen și alte resurse din avuția planetei”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Dominic Samuel Fritz, candidatul USR-PLUS la Primăria Timișoara, a ținut să critice atitudinea lui Nicolae Robu, precizând că limbajul „golănesc” al liderilor nu trebuie normalizat.

„Profitori, fățarnici, violenți, criminali, iresponsabili, străini de democrație, semidocți, bolnavi de infatuare, oameni care nu pot etala nimic pozitiv ca bilanț al consumului de către ei de oxigen. Asta este lista completă a epitetelor pe care domnul primar Robu le folosește în ultima sa postare pe Facebook. Nici nu știu ce să zic, nu am deloc chef de scandal, nimeni nu are, dar nu pot să ascund că mă întristează și îngrijorează acest comportament. Chiar ăsta e nivelul intelectual și emoțional cu care suntem conduși prin cea mai gravă criză din ultimele decenii? Doctorii din spitale au prea puține măști. Suntem nepregătiți pentru valul de bolnavi ce vine. Timișorenii sunt îngrijorați de ce va însemna inevitabila criză economică pentru familiile lor. Avem toți o nevoie uriașă de unitate. Dar primarului îi este important să-i jignească pe cei care au criticat o propunere neinspirată de-a lui. Dacă nu își poate stăpâni propriile emoții negative, oare poate stăpâni gestionarea unei crize de dimensiuni istorice? Faptul că, mai mult ca oricând, zilele astea este nevoie de fermitate din partea autorităților nu înseamnă că trebuie să normalizăm limbajul golănesc al liderilor noștri față de cetățeni. Stați acasă și spuneți cuiva drag că țineți la el sau la ea. Criza asta va alimenta ori răutatea și egoismul din noi, ori spiritul nostru de comunitate și solidaritate. Este alegerea noastră”, a precizat Fritz, într-o postare pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. Limbajul lui Robu e deplorabil; ca și mentalitatea lui, că cine nu e de acord cu el, trebuie jignit.
    Dar și dacă s-ar implementa ștampila, mă întreb, în momentul în care ai văzut omul cu mâna ștampilată, nu e deja prea târziu pentru tine, nu ești deja prea aproape de el? Iar dacă omul își pune o mănușă de unică folosință?
    Nu mai bine s-ar ocupa primarul de lucruri serioase, măcar acum?

  2. Dar cum ați crezut sau ce așteptări aveți de la un individ care este înfrățit și susținător a lumi interlope. Ce limbaj sau ce atitudine ar putea avea diferit de cei care se cred sau uni chiar sunt interlopi????
    Este dovedit susținerea primarului Robu pt omul lui Nasleu care mergea și participa la chefurile interlopilor.
    Acum am dori să vedem cum copii domnului primar Robu Nicolae care construiesc vilă că donează și susțin oameni sărmani cei care acum nu mai au nici un venit.
    Așa ar face un primar cu bun simt și nu gargară toată ziua pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.