Ludovic Orban confirmă instaurarea restricției de circulație pe toată durata zilei: „Toate...

Ludovic Orban confirmă instaurarea restricției de circulație pe toată durata zilei: „Toate măsurile au ca obiectiv reducerea la maxim a contaminării cu coronavirus”

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a susținut, la Palatul Parlamentului, prima conferință după ieșirea din autoizolare. Acesta a vorbit despre noile restricții care vor fi impuse odată cu emiterea Ordonanței militare numărul 3.

„Am participat la o întâlnire de lucru, la care am convenit asupra câtorva măsuri care urmează să fie adoptate prin ordonanță militară. Toate măsurile au ca obiectiv reducerea la maxim a contaminării cu coronavirus.


Dacă până acum a fost interzisă circulația pe timp de noapte, între orele 22 și 6, după emiterea Ordonanței militare 3 vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor putea ieși din locuințe pentru a merge la muncă, pentru a-și achiziționa bunurile necesare pentru viața de zi cu zi, pentru servicii medicale urgente. Se va permite deplasarea în apropierea locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie”, a spus Ludovic Orban

Acest a specificat că persoanelor în vârstă în special le este recomandat să rămână în case, însă vor putea ieși, la nevoie, ca și toți ceilalți. „Cei mai expuși sunt persoanele în vârstă, pensionarii, părinții, bunicii noștri. Pentru a-i proteja pe ei se va institui această interdicție, dar nu pe toată durata zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare. Ne facem un obiectiv să găsim o soluție ca aceștia să poată fi serviți aproape exclusiv în acest interval, la magazine. Fac un apel la români să fie responsabili și să respecte recomandările medicilor, autorităților”, a mai spus Orban.

Textul Ordonanței militare numărul 3, care va detalia noile restricții, va fi publicat mai târziu, în această seară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.