Șeful CJ Timiș propune testarea de urgență pentru coronavirus a personalului medical

Șeful CJ Timiș propune testarea de urgență pentru coronavirus a personalului medical

0
DISTRIBUIȚI

Șeful Consiliului Județean Timiș a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care a făcut un apel public către Ministerul Sănătății privind testarea în regim de urgență pentru coronavirus a personalului medical.

„Aproape 200 de cadre medicale au fost infectate până acum în România. Iar cifrele cresc continuu! Îmbolnăvirea tot mai multor specialiști, care luptă în prima linie, cu și așa puținele arme pe care le au la dispoziție, m-a determinat să fac un apel public către Ministerul Sănătății, de regândire a strategiei de combatere a infectărilor, prin testarea de urgență a tuturor celor care sunt atât de expuși.


Cadrele medicale nu lucrează după protocoale clare, își fac meseria în stres, cu echipamente raționalizate sau neadecvate. Fără protejarea și testarea celor din sistemul sanitar, România riscă să fie îngenuncheată rapid în războiul cu un inamic invizibil, dar extrem de puternic. Nu vreau ca Timișoara și Timișul să ajungă în situația altor locuri din țară, unde virusul se răspândește în rândurile cadrelor medicale, iar spitalele ajung să fie blocate și să nu-și mai poată îndeplini funcțiile esențiale în această perioadă critică”, a declarat Călin Dobra.

Astfel, șeful CJ Timiș i-a solicitat încă o dată Ministerului Sănătății să înceapă imediat testarea personalului medical, cu prioritate zero acordată spitalelor în care s-au înregistrat deja cazuri de infectare sau în care se tratează pacienți infectați cu noul coronavirus.

„În loc de fantezii precum testarea întregii populații a Bucureștiului (aproape două milioane de oameni!), să ne concentrăm în principal pe cei care sunt în luptă directă cu boala și care prezintă risc sporit de infectare”, a precizat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.