Trei ani de la dispariția lui Gabriel Mafa, fondatorul trupei Negură Bunget

Trei ani de la dispariția lui Gabriel Mafa, fondatorul trupei Negură Bunget

1
DISTRIBUIȚI

Astăzi 21 martie, se împlinesc trei ani de la moartea lui Gabriel Mafa, fondatorul trupei Negură Bunget, care a trecut în neființă la vârsta de 42 de ani.

Negură Bunget a pus Timișoara pe harta mondială a muzicii „black metal”. „Ceea ce cântăm noi e black metal. E o muzică în care e mai important conceptul decât muzica. Avem influenţe diverse, de la folk la ambient, de la pregressive-ul anilor ’80 la black metal. Contează mai puţin ce gen muzical cântăm.


E o abordare personală“, spunea Gabriel Mafa, fondatorul trupei timişorene care a luat naştere în 1995 sub numele de Wiccan Rede şi care un an mai târziu a devenit Negură Bunget.

De-a lungul anilor, formaţia a editat o serie de albume de succes şi a trecut prin mai multe schimbări de componenţă, dar conceptul a rămas acelaşi. „Au fost multe schimbări în trupă şi am trecut printr-o grămadă de experienţe care ne-au schimbat. Ideile de bază au rămas însă neschimbate. Punem accent pe chestii tradiţionale româneşti: istorie, folclor, spiritualitate şi natură. Am descoperit o serie de lucruri noi în acest domeniu, e şi normal“, spunea fostul lider al formației.

De-a lungul anilor, formaţia Negură Bunget a editat o serie de albume de succes. 2016 a fost un an bogat în evenimente, datorat în mare parte triplei aniversări din „familia“ trupei: douăzeci de ani de existenţă Negură Bunget, zece ani de la lansarea albumului “OM” şi lansarea albumului “ZI”.

1 COMENTARIU

  1. ” Trecerea in nefiinta” este o expresie folosita de comunisti in antiteza cu expresia uzuala ”a trecut la Domnul”.De acea este bine de avitat aceasta expresie, putem spune a decedat sau a plecat dintre noi daca nu vrem sa folosim expcrimarea clasica crestina. Multumesc si ma iertati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.