Un sfert de secol de la apariția primului album al timișorenilor de...

Un sfert de secol de la apariția primului album al timișorenilor de la Quo Vadis

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Quo Vadis aniversează astăzi, 3 martie, 25 de ani de la apariția primului LP din istoria formației, albumul editat de Electrecord având parte de trei piese compuse de timișoreni, „pe partea B“ a acestuia. Vinilul cuprinde și o față înregistrată de grupul Floare Albastră. „Blind Shadow“, „Dusty Road Blues“ şi „Strange Affair“ – cele trei compoziții ale trupei timișorene – au fost înregistrate în luna octombrie a anului 1994 în studioul Tomis Electrecord și au fost mixate de András Ferencz și legendarul inginer de sunet Freddy Negrescu. Materialul sonor a fost înregistrat în urma participării formației la festivalul Top T din Buzău.

Quo Vadis este una din numeroasele formaţii care au pus oraşul Timișoara pe harta muzicii româneşti. Trupa a luat naștere în 1991 și a avut parte de aprecieri numeroase. După primul „split“ LP, în 1997 Quo Vadis a editat albumul „Connect with me“, materialul fiind înregistrat la casa de discuri Voxstar Studio B. Discul a cuprins nouă piese şi a avut texte realizate de Cosmin Ţiglar, Mirela Iacob, Zoltan Turi şi membrii formaţiei.


În 2004, Gáspár Zsolt a plecat din România şi în locul lui au venit chitaristul Czifrák István şi solistul Nagy Bogdan, trupa reuşind mai apoi să susţină concerte în Franţa, Serbia şi Ungaria. În 2016, odată cu manifestările incluse în Zilele Culturii Maghiare, trupa Quo Vadis a susţinut un concert de comeback în formula Farkas László (chitară, voce, muzicuţă), Borbély Szilárd (tobe, percuție), Kiss Attila (chitară bas, voce) şi Teodor Pop (claviaturi).

Viitoarea apariție a trupei timișorene va avea loc în cadrul ediției din acest an a Tușnad Gastro Blues Fest – un proiect pilot aflat la prima ediție – care se va desfășura în perioada 19-21 martie în stațiunea Băile Tușnad. Timișorenii vor susține un concert extraordinar și în cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului Brezoi Open Iar Festival, care va avea loc în perioada 23 – 26 iulie 2020, pe Valea Lotrului, ȋn inima munților Vâlcii.

Împlinirea a 25 de ani de la apariția primului album Quo Vadis va fi marcată și prin cadrul unei emisiuni speciale realizate de Bogdan Puriș la Radio Timișoara, mâine 4 martie, de la ora 18 la Muzicorama, unde vor fi prezenți ca invitați speciali și Farkas László și Borbély Szilárd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.