Ventilatorul mecanic proiectat de voluntari la Timișoara a trecut primul test de...

Ventilatorul mecanic proiectat de voluntari la Timișoara a trecut primul test de funcţionare. Urmează verdictul personalului medical VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Un ventilator mecanic creat la Timişoara a trecut testul de funcţionare, iar marţi va fi testat şi de anestezişti, acesta fiind primul prototip inventat de români pentru a sprijini eforturile medicale în timpul pandemiei de coronavirus.

Un grup format din zeci de voluntari, ingineri, medici, manageri şi studenti din Timişoara, au proiectat un ventilator mecanic.

Este vorba despre primul prototip inventat de români.

Specialiştii încearcă, în contextul noului coronavirus, să construiască echipamente de ventilare mecanică a pacienţilor aflaţi în stare gravă.

„Ne străduim să construim un prototip în care componenta mecanică şi de acţionare e aproape finalizată, cea electronică e iarăşi aproape de finalizare, în principiu marţi seara ajungem să îl confruntăm cu anesteziştii care eventual vor ajunge să îl folosească.


(…) Sunt zeci de oameni care muncesc pe proiectul ăsta. Avem sprijin şi din partea firmelor din Timişoara, am construit o reţea în spate care ar putea să se ocupe inclusiv de fabricare atunci când conceptul e omologat şi avem undă verde să îl pregătim pentru spitale”, a declarat Radu Ticiu, iniţiatorul VentilaTM.

Vestea bună este că marţi acest ventilator mecanic va fi testat de medici.

„Sper să mergem într-un spital din Timişoara marţi, dacă nu, vor veni anesteziştii în zona de prototipare, nu ştim exact cum se va întâmpla. Nu o să facem teste pe pacienţi. Avem rezervat un cort pe care o să îl putem face experiment, după ce facem prima verificare în laborator. După acest test vom şti dacă anesteziştii primesc de la el ceea ce au nevoie şi ce noi ne propunem să le dăm”, a mai spus Ticiu.

Surse politice au declarat pentru Mediafax că există şi la nivel de autorităţi discuţii cu echipa de la Timişoara, iar dacă acest prototip va funcţiona şi va fi omologat atunci marii producători auto precum Dacia, Ford sau Renault, prin imprimantele 3D, vor începe să producă ventilatoare mecanice.

1 COMENTARIU

  1. ce conteaza? se merge pe ideea ca „statul acasa” e cea mai buna solutie luni de zile, daca nu un an. o aberatie a guvernului, care va folosi o lunga vreme virusul ca scuza pentru orice neregula provocata chiar de guvern. jalnic. chiar daca exista deja medicamente dovedite a fi eficiente, NU SE VREA folosirea acestora. mult mai convenabil sa tinem tarile inchise, indiferenta de tara/guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.